3 redenen waarom een incassobureau de investering waard is wanneer je facturen niet betaald worden

Het klinkt logisch; een klant neemt een product of dienst bij jou af, betaalt en jij levert. Toch blijkt dit in de realiteit niet altijd zo logisch te zijn. Veel bedrijven krijgen wel eens te maken met wanbetalers. Wanneer je toch wilt dat een klant betaalt, dan kan het inzetten van een incassobureau een goede keuze zijn. Je zult misschien denken dat dit veel geld kost, maar in dit blogartikel laten we je zien waarom een incassobureau inschakelen de investering waard is. 

Ze kennen de regels en wetten

Wanneer je een betaling wilt vorderen, dient er eerst een laatste aanmaning verstuurd te worden. Daarna kun je pas aanspraak maken op de incassokosten. Het opstellen van een correcte laatste aanmaning luistert echter nauw. Hierin moeten bijvoorbeeld diverse specifieke zaken worden opgenomen waaronder de betalingstermijn, de hoogte van de hoofdsom en de vermelding dat de betalingstermijn ingaat na ontvangst van de brief. Het inschakelen van een incassobureau is  het geld waard, omdat ze precies weten welke regels en wetten er gelden rondom het versturen van een aanmaning. Zo loop je geen geld mis!

Ze kunnen debiteuren makkelijker contacteren

Incassobureaus hebben veel verschillende tools om debiteuren te bereiken. Het kan zijn dat wanneer je een debiteur wilt bereiken, je uit het niets geen contact meer krijgt wanneer deze debiteur een betaalachterstand heeft. Ze hopen natuurlijk dat je op een gegeven moment de handdoek in de ring gooit. Een incassobureau heeft toegang tot verschillende databases met contactgegevens van je debiteur. Daarnaast kunnen ze aangetekende e-mails naar de debiteur sturen. Het voordeel van een aangetekende e-mail is dat deze met een leesbevestiging kan worden verstuurd. Dit maakt de kans groter dat de debiteur betaalt. 

Het scheelt jou tijd en energie

Je komt als ondernemer vast om in het werk. Een debiteur die niet betaalt vraagt daarnaast ook nog eens extra tijd. Een klusje dat je niet graag doet dus. Bellen, mailen en dan ook nog alle regels in de gaten houden; kortom een hoop frustratie. Een incassobureau inschakelen heeft je de ruimte om te focussen op je core business: ondernemen. Wil jij geen geld kwijt zijn aan iets dat niet lukt? Dan raden we je aan om een No Cure, No Pay incasso aan te gaan. Incassobureaus met deze werkwijze vragen pas geld als er resultaat is geboekt. Zo betaal je dus nooit voor zaken die je niets opleveren, wel zo eerlijk en budgetproof! 

Het mag dan wel iets van geld kosten, maar een incassobureau inschakelen kan jou veel moeite, tijd en stress schelen. Daarnaast zorgen ze ervoor dat jij je zuurverdiende centen krijgt.