Zo ga je van winter- naar lentegarderobe: 10 tips

De lente is hier! Yes. Hoe heerlijk was afgelopen weekend? Maar je goed kleden voor het lenteweer kan nog best een uitdaging zijn. De winterjas mag met pensioen en de bloemetjesjurken kunnen weer uit de kast getrokken worden. Of toch niet? Want ’s ochtends kan het nog best fris zijn. Hoe kleed je je in die overgangsperiode? Dit zijn mijn tips!

Het geheim (voor elk Nederlands seizoen eigenlijk) is: draag laagjes! Verwissel je zware winterbreisels en dikke jassen voor luchtigere opties zoals een bikerjacket of trenchcoat. Ruil je donkere denim in voor een lichtere wassing en kies voor kleur en wit in je outfits. Hoe? Lees onderstaand 10 manieren waarop je er eenvoudig en budgetproof fashionable bijloopt in deze overgangsperiode van winter- naar zomergarderobe.

https://www.instagram.com/p/BQJGLquDzzS/?taken-by=marloesbudgetproof

1. Trui met rok

Verruil de broek voor een felgekleurde midi-rok en draag er een lekkere chunky trui boven. De trui houdt je warm op dagen dat je ’s ochtends nog rillend op de fiets zit, maar de rok schreeuwt toch echt lente!

https://www.instagram.com/p/BIiRaBrDCIF/?taken-by=marloesbudgetproof

2. Gekleurd bikerjack

Ga niet voor zwart, maar roze, blauw of een andere gezellige kleur. Het kleuraccent maakt je hele look gelijk een stuk vrolijker. Het begin van de lente vraagt in Nederland nog om laagjes, en zo’n bikerjack is perfect om overdag over je schouders te dragen maar ’s avonds aan te trekken om warm te blijven.

3. Schoenen met open achterkant, zoals mules

Zó blij dat we die snowboots voorlopig niet meer terugzien. Een fantastische lenteschoen is ‘het muiltje’, of de mule. Een klassieke schoen met een open achterkant. Supermakkelijk te stylen: staat goed bij zowel een rok als dad jeans of een palazzo-broek.

https://www.instagram.com/p/BHVKIknDIWJ/?taken-by=marloesbudgetproof

4. Trenchcoat

Dit is natuurlijk stiekem een open deur. Lichtgewicht en ideaal voor een look in laagjes: de trenchcoat. Echt onmisbaar in iedere lentegarderobe. O, en aangezien het in Nederland nogal eens regent in de lente, is mijn regenjas ook een trenchcoat.

https://www.instagram.com/p/BUhuj7ggI2-/?taken-by=marloesbudgetproof

5. Lichte denim

Light wash denim = lente! Een licht denimjack vind ik wel een echte must om te hebben, maar ook een klassieke high wasted spijkerbroek moet voor dit seizoen op je lijstje. Je kunt er alle kanten mee op en jeans is zowel fijn bij rotweer als bij zon.

https://www.instagram.com/p/BVAoAj8gsp1/?taken-by=marloesbudgetproof

6. Witte (dad) sneakers

In de lente komen de kleurtjes weer je kast uit, maar laten we ook wit niet vergeten. Een lichtere look (waar je in de lente natuurlijk voor gaat) creëer je al heel snel met een paar witte sneakers.

7. Luchtige knits

Warme breisels mogen naar de achterkant van de kast verhuizen. Luchtige truien zijn je redding bij Nederlands lenteweer. Gebruik ze om te layeren, of om je jas thuis te kunnen laten.

https://www.instagram.com/p/BInbDD3DvNG/?taken-by=marloesbudgetproof

8. Kleurrijke tassen

Hoe sjiek neutrale kleuren ook zijn, het zonnige lenteweer vraagt echt om kleur! Maak je outfit af met een kleurrijke tas dit seizoen. Kun je lekker mee variëren en het trekt ook de aandacht.

9. Gekleurde panty’s

Waren panty’s voorheen in de lente en zomer eigenlijk een fashion faux pas, nu mogen ze gezien worden! Het liefst nog in felle kleurtjes ook. Trek een paar gekleurde sokken of panty’s aan in fancy hakken of met laarzen en een midi-rok voor een meer casual look.

https://www.instagram.com/p/BQBaivcDnXH/?taken-by=marloesbudgetproof

10. Over the knee boots met minirok

In Nederland zijn we maar zelden klaar voor blote benen – het scheren ervan daargelaten ;). Daarom zijn over the knee boots echt onze redding. Draag ze samen met een mini-jurkje of -rokje. Een perfecte middenweg voor de koelere lentedagen.

One thought on “Zo ga je van winter- naar lentegarderobe: 10 tips

Comments are closed.