Zonnebrillen vergelijken? Let op deze zaken

Ben je op zoek naar een nieuwe zonnebril en wil je deze online kopen? Dan hoef je hier niet lang naar te zoeken, want het aanbod online is ontzettend groot. Om de beste zonnebril te vinden, doe je er goed aan om een vergelijking te maken. Maar waar let je op bij zonnebrillen vergelijken? We zetten een aantal belangrijke zaken voor je op een rijtje.

Bescherming tegen de zon

Een zonnebril moet er goed uitzien en daarnaast moet hij je ook nog leuk staan. Vandaar dat veel mensen eerst naar de uitstraling kijken. Toch moet jij je hier niet te veel door laten leiden, want het is belangrijk dat je niet verblind wordt door de zon. Kijk daarom naar de CE-markering van een zonnebril. Hoe hoger deze markering, des te beter de bril beschermt tegen verblinding. In de zomer heb je een zonnebril met CE-markering 3 nodig. Draag je de bril veel op of rondom het water? Kies dan voor een zonnebril met CE 4.

Naast de CE-markering kijk je ook in hoeverre de bril beschermt tegen uv-licht. Op veel websites wordt dit duidelijk aangegeven in de productomschrijving. Soms staat het op de bril zelf, maar het kan ook in de beschrijving staan. Wie zijn ogen goed wil beschermen tegen uv-licht, koopt een zonnebril met de markering ‘100% UV’ of ‘UV400’.

Kwaliteit van het frame

Een zonnebril kan je ogen goed beschermen, maar dit betekent niet dat het ook een goede bril is. Dit hangt namelijk ook van het frame af. Als het frame van slechte kwaliteit is, sneuvelt een zonnebril misschien snel. Wie op zoek is naar een stevige bril, kan het beste voor een zonnebril van metaal, acetaat of nylon kiezen. Dit soort zonnebrillen zijn niet alleen stevig, maar ook licht van gewicht en flexibel.

Soort glazen

Bij het vergelijken van zonnebrillen is het ook verstandig om te kijken naar de glazen van de bril. Hier kan namelijk behoorlijk veel verschil in zitten. Zo heeft de ene zonnebril bijvoorbeeld bruine glazen, terwijl de andere zonnebril grijze glazen heeft. Ben je van plan om de bril veel te dragen tijdens het sporten? Kies dan voor een zonnebril met bruin glas. Zonnebrillen met grijze glazen zijn op hun beurt in staat om de lichtintensiteit te verminderen zonder dat de kleurwaarneming verandert.

Prijs van de zonnebril

Wie online een zonnebril wil kopen, kijkt vaak eerst naar de prijs. Dit is een belangrijk aandachtspunt, maar je moet je hier niet blind op staren. Een Versace zonnebril is bijvoorbeeld een stuk duurder dan een merkloze zonnebril, maar de kwaliteit is vaak ook (een stuk) beter. Kijk liever eerst naar de mate van bescherming, de kwaliteit van het frame en het soort glas voordat jij je tot de prijs van een zonnebril richt.