Zo laat je elke badkamer groter lijken

De meesten van ons dromen van een grote, ruime badkamer met een apart bad en douche, 2 wastafels en misschien zelfs een decadente stoel om te loungen tussen de baddersessies door. Of je die droom nu wel of niet leeft, met deze tips benut je het volle potentieel van je badkamer. Van het zorgvuldig kiezen van je kleurenpalet tot slimme visuele trucjes: je badkamer kan zomaar ineens 2 keer zo groot lijken met deze tips die ik samen met Megadump Tiel heb verzameld.

Wit op wit

Een van de gemakkelijkste manieren om de kamer een ruime uitstraling te geven, is door veel wit te gebruiken: witte tegels, witte verf, een witte wastafel, witte wastafelkraan, etc. En, wit reflecteert het licht! Een badkamer bestaat vaak al uit veel wit (bad, toilet, gootsteen) waardoor je de ruimte daar makkelijk op kunt aanpassen voor een luchtige look.

Veel wit betekent trouwens niet dat de badkamer geen karakter meer heeft. Gebruik hiervoor verschillende textuurelementen, zoals natuurstenen tegels en textiel bijvoorbeeld met een vleugje metaal en hout.

Geen fan van spierwit? Je kunt nog steeds een heel ruim en luchtig effect bereiken met een ton sur tonpalet in warme beigetinten, zachte grijstinten of zelfs pasteltinten zoals poederblauw.

Zwevend badkamermeubel

Gebruik een zwevend badkamermeubel. In een krappe badkamer moet je vaak een keuze maken tussen opbergruimte en ruimte om je kont te keren. Een zwevend badkamermeubel is daar een ideale oplossing voor. Het geeft je veel ruimte om je badkamer-essentials een plekje te geven maar doordat de vloer nog zichtbaar is, voelt het geheel opener.

Creëer lange lijnen

Of uw badkamer een typische rechthoek is of misschien een wat onhandigere vorm heeft, je kunt meestal wel een muur aanwijzen die iets langer is dan de andere. Benadruk deze muur en creëer lange lijnen! Voeg een plank toe, een strook tegels of een ander lang element (zoals een decoratieve streep op de muur) om de langste lijn in de kamer te benadrukken en het oog naar het breedste punt te trekken.

Heldere verlichting

Goede verlichting is belangrijk om elke ruimte groter en opener te laten lijken, maar in badkamers, waar vaak niet veel natuurlijk licht beschikbaar is, is het vooral van groot belang. Plus, in een badkamer heb je goede verlichting nodig om je op te maken of te scheren.

Gebruik glas

Een andere geweldige manier om de ruimte groter te laten lijken, is het douchegordijn vervangen voor een glazen wand. De volledige badkamer is dan zichtbaar en lijkt direct groter. Vooral wanneer je onder de douche staat. Wanneer je meer privacy wilt, kun je ook voor een mat of getint glas gaan, waar nog veel licht doorheen komt, zodat je douchebeurt minder claustrofobisch voelt.

Go big met de spiegel

Een grote spiegel kan de ruimte in een handomdraai 2 keer zo groot maken. Een spiegel is misschien een flinke investering, maar vergeleken met het betegelen van de muur kost het niet zo veel. Je krijgt er een dramatische look voor terug tegen een betere prijs. Geef je geld uit aan een grote spiegel met een mooi frame of een spiegel op maat van muur tot muur. Je hebt dan nog maar weinig nodig om de badkamer perfect te maken.