Zo geef je je badkamer een budgetproof make-over

Is je badkamer nog goed, maar ben je toe aan een andere stijl of uitstraling? Of past een volwaardige verbouwing niet binnen je budget? Het is heel goed mogelijk om je badkamer een budgetproof make-over te geven. Lees dus snel verder en ontdek hoe je dat doet.

Vervang alle kranen

Soms zijn we toe aan iets nieuws. Helaas is het leven tegenwoordig niet goedkoop en moeten we soms prioriteiten stellen. Ben je toe aan een andere badkamer, maar past dit eigenlijk niet binnen je budget? Overweeg dan om alleen de kranen te vervangen.

Het is slechts een kleine aanpassing. Toch maakt het een enorm verschil. Heb je op dit moment chromen kranen in bijvoorbeeld een moderne badkamer? Vervang de chromen kranen dan voor zwarte of gouden kranen. De badkamer ziet er meteen heel anders uit!

Kies voor extra voordelige tegels

Is het tijd voor nieuwe tegels? Actie en partijtegels zijn extra goedkoop. Dit zijn tegels die overblijven wanneer een bedrijf van assortiment verandert. Dit zijn dus tegels van hoge kwaliteit, waar helemaal niets mis mee is. 

Zijn de tegels in je badkamer nog goed, maar wil je alleen een andere uitstraling? Dan kun je een accentmuur aanbrengen met tegels. Denk hierbij aan de muur achter het bad of achter het toilet. Een accentmuur kan bestaan uit een andere kleur, een patroon of mozaïek. 

Ga voor nieuwe accessoires 

Dit is wellicht de voordeligste optie. Vervang oude accessoires zoals je tandenborstelhouder, prullenbak en toiletrolhouder door nieuwe, stijlvolle accessoires. Kies vervolgens handdoeken en washandjes in dezelfde kleur en je zal versteld staan van het resultaat.

Beperk het aantal accessoires tot een minimum. Teveel accessoires zorgt voor een rommelig en druk aanzicht, terwijl de badkamer een plek is om rustig op te staan of juist tot rust te komen na een lange dag werken. 

Een nieuw wastafelblad

Een nieuw wastafelmeubel met een nieuwe wastafel en een nieuw wastafelblad, kan al snel hoog uitvallen in kosten. Wie alleen het wastafelblad vervangt en het wastafelmeubel eventueel een lik verf geeft, ziet echter al een enorm verschil. En dat terwijl een wastafelblad een relatief kleine investering is. 

Is het wastafelblad nog helemaal in orde, maar zijn het de wastafels die dringend aan vervanging toe zijn? Je kunt natuurlijk ook alleen de oude wastafels vervangen door nieuwe wastafels of nieuwe, moderne waskommen. Ook hiermee creëer je een compleet ander uitstraling, tegen een relatief lage prijs.