Zo betaal je nooit teveel voor je telefoonabonnement

Om geld te besparen op je smartphone moet je keuzes maken. Maak jij de goede keuzes, dan kan dat je zo maar een heleboel geld per maand schelen! Ten eerste moet je de keuze maken op welke manier jij je telefoonverbruik wil betalen. Je kunt kiezen uit 3 opties: prepaid, een sim only abonnement en een abonnement met smartphone.

Prepaid internet

Wil je geld besparen op je smartphone, dan is prepaid internet echt helemaal niet zo gek als je denkt! Met prepaid betaal je vooraf een tegoed. Daarmee kun je voor een vast tarief internetten op je smartphone. Als je prepaid tegoed op is, kun je deze weer opwaarderen om verder te internetten. Lekker oldskool. Zo weet je altijd precies wat je uitgeeft en kom je niet voor onverwachte hoge kosten te staan.

Smartphone met sim only abonnement

Een smartphone met sim only abonnement heeft vele financiële voordelen. Ten eerste zijn de maandelijkse kosten bij een sim only abonnement lager dan bij een abonnement met smartphone. Dit komt omdat je geen maandelijks bedrag voor je ‘gekregen’ smartphone betaalt. Ook heb je de keus uit meerdere providers als je kiest voor een sim only abonnement. Hierdoor kun je vergelijken en kiezen voor een goedkopere aanbieder.

Sim only samenstellen naar jouw wensen (zo betaal je nooit teveel)

Bij een aantal sim only providers, zoals bijvoorbeeld Simyo.nl, kun je een sim only samenstellen. Hierbij bepaal jij zelf hoeveel belminuten je per maand afneemt en hoeveel MB’s voor internetverbruik je achter de hand wilt hebben. Hierdoor betaal je nooit meer dan nodig is voor je abonnement.

Goedkoopste smartphones op een rij

Steeds meer mensen kiezen voor een sim only abonnement omdat de smartphones die op de markt komen steeds beter worden en langer meegaan. Waarom zou je een smartphone waar je tevreden over bent inruilen voor een dure nieuwe? Een nieuw abonnement met smartphone is dus niet nodig, een sim only abonnement ligt dan voor de hand. Daarnaast zijn er ook genoeg goedkope smartphones op de markt die van prima kwaliteit zijn. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de goedkoopste smartphones:

●     Wiko Lenny 5: Android Go-toestel met groot HD-scherm

●     Honor 9 Lite: krachtig, veelzijdig en mooi

●     HTC U11 Life: update-garantie van Android One

●     Xiaomi Mi A2: goede camera en veel opslaggeheugen

●     Samsung Galaxy A6+ (2018): voor de selfieliefhebber

Familie-abonnement

Sim Only abonnementen worden ook veel gebruikt als familie-abonnement. Ten eerste omdat de abonnementsprijs laag is. Vaak is er nog wel een goed werkende smartphone over in het gezin die doorgeschoven kan worden naar 1 van de kinderen. Daarnaast kun je als ouder bijvoorbeeld bij Simyo.nl via een app het verbruik van je kinderen in de gaten houden. Zo voorkom je onverwachte hoge telefoonkosten.