Zo bespaar je geld op je volgende vakantie

Op vakantie gaan… Daar is iedereen op z’n tijd wel eens even aan toe! Helaas hangt er vaak wel een (groot) prijskaartje aan een toffe vakantie. Of dit nu een vakantie naar het buitenland is óf een vakantie in eigen land, de euro’s kunnen al snel hoog oplopen. Om jullie een handje te helpen bij het boeken van een goedkope vakantie, delen we met jullie graag onze tips! Wedden dat jullie zo meer geld overhouden?

1. Vermijd de schoolvakanties

Wanneer je gebonden bent aan schoolvakanties, gaat dit misschien wat moeilijker… Maar je kunt het beste op vakantie gaan buiten de schoolperiodes. Zo is het een stuk voordeliger om een week eerder op vakantie te gaan, aangezien je dat wel tientallen tot honderden euro’s kan besparen. Kun je alleen maar op vakantie in een schoolperiode? Probeer dan net een paar dagen eerder te vertrekken. Zo kan een vertrek op vrijdag voor de vakantie al een stuk voordeliger zijn dan de maandag erop. 

2. Boek een last minute vakantie

Vind je het niet erg om een risico te nemen? Kies dan voor een last minute vakantie. Wanneer je binnenkort op vakantie wil en je flexibel met je werk bent, kun je het beste een aantal dagen van tevoren kijken naar de allerbeste last minute aanbiedingen. Zo kan deze vakantie goedkoper uitvallen dan wanneer je precies dezelfde vakantie een maand eerder boekt. 

3. Zoek een bestemming dichter bij huis

Waarschijnlijk heb je dit of vorig jaar al een keer een vakantie in Nederland doorgebracht vanwege de corona maatregelen, maar ook wanneer het reizen weer meer aantrekt kun je ook een gave vakantie dichter bij huis boeken. Kies bijvoorbeeld in de zomer voor een zonnige vakantie naar Duitsland, Frankrijk, Spanje of Italië. Zo kun je er namelijk voor kiezen om met de auto op vakantie te gaan in plaats van met het vliegtuig. Wil je toch liever met het vliegtuig? Vaak vinden jullie goedkope vluchten voor bestemmingen dichter bij huis. Zo kunnen jullie voor een prikkie retourvluchten vinden voor bestemmingen zoals Mallorca, Malta of Valencia. Natuurlijk kunnen jullie ook kijken naar een last minute Nederland, om helemaal veel geld te besparen!

4. Wacht verschillende kortingen af

Daarnaast kun je ook verschillende kortingsweken in de gaten houden. Vaak stunten reisorganisaties met verschillende kortingsacties. Zo kunnen jullie bijvoorbeeld profiteren van vroegboekkortingen door heel vroeg in het jaar te boeken, wachten op de KLM Werelddeal Weken wanneer jullie op zoek zijn naar een betaalbaar KLM ticket of een vakantie boeken tijdens Black Friday: ook dit kortingsfestijn wordt steeds populairder onder verschillende reisorganisaties. 

5. Vergelijk verschillende vakanties met elkaar

Het kan voorkomen dat verschillende reisorganisaties dezelfde soort reizen aanbieden voor verschillende prijzen. Zo kan het voorkomen dat je bij de ene reisorganisatie net een paar dagen eerder of later op vakantie kan gaan, voor aanzienlijk minder geld. Zorg er daarom voor dat je altijd de prijzen vergelijkt en niet gelijk voor de eerste beste vakantie gaat.