Wil je een scooterverzekering afsluiten, maar weet je (nog) niet goed hoe je dit moet doen? Je kan er heel gemakkelijk zelf online mee aan de slag. Daarvoor is het wel handig om te weten welke stappen je moet doorlopen. Als je de aanvraagformulieren bijvoorbeeld niet goed invult, kan het zijn dat de verzekering afgekeurd wordt of je niet de juiste maandpremie betaalt. Ook zijn er een aantal andere zaken om rekening mee te houden om de best passende verzekering af te sluiten. Maar wat zijn dan de juiste stappen om te doorlopen? En hoe maak je de beste keuze? Lees snel verder!
De gegevens over jezelf en jouw scooter
Voordat je een scooterverzekering kan afsluiten, moet je jouw scooter goed kennen. Een gloednieuw model heeft immers een andere verzekering nodig dan wanneer je een tweedehands model hebt aangeschaft. De informatie over het voertuig heb je ook nodig voor het aanvragen van de verzekering. Schrijf daarom alles op, zoals het merk, model, bouwjaar en andere details. Zo weet je niet alleen welke dekking het beste bij je gaat passen, maar krijg je ook een nauwkeurige maandpremie voor de juiste verzekering. De papieren bij de hand hebben kan voorkomen dat je langer bezig bent dan nodig bij het aanvragen van de verzekering of dat je een verzekering afsluit die niet helemaal bij je past. Van persoonsgegevens tot scooterdetails: houd ze bij de hand voor de aanvraag.
De dekking die bij jou past
Zodra je alle gegevens bij de hand hebt, begin je met het bepalen van de juiste dekking. Jouw snorfiets verzekeren kan aan de hand van verschillende dekkingen en aanvullende opties, zodat je het helemaal aan jouw wensen en leven aanpast. De basis die je sowieso moet hebben, is de WA-verzekering. Hiermee is de aansprakelijkheid in het geval van schade aan anderen en hun eigendommen gedekt. Bij een nieuwere scooter wil je wellicht meer gedekt hebben. Daarom zijn er opties om jezelf te dekken tegen diefstal, vandalisme en natuurrampen. Ook kan je een all risk verzekering afsluiten, zodat je ook verzekerd bent tegen de schade die je zelf hebt aangericht. Mocht je hier nog niet voldoende aan hebben, dan zijn er allerlei aanvullende opties.
Kortingen controleren en de aanvraag indienen
Vergeet niet om te controleren of je recht hebt op extra kortingen. Verzekeringsmaatschappijen geven bijvoorbeeld een no-claim korting als je voor langere tijd geen schadeclaim hebt ingediend. De schadevrije jaren die je gereden hebt, moet je daarom zo nauwkeurig mogelijk doorgeven. Het kan zomaar een mooi bedrag per jaar schelen, doordat je minder betaalt voor de maandpremie. Daarnaast zijn er maatschappijen die extra kortingen geven als je meerdere verzekeringen bij die partij hebt afgesloten. Als je zeker weet dat alles rond is, kan je de aanvraag indienen. Neem de tijd om de formulieren correct in te vullen en druk op bevestigen. Je ziet het: een verzekering is zo geregeld!