Wat zit er in mijn budgetproof reisapotheek?

Een ongeluk zit in een klein hoekje zeggen ze toch altijd? Ook op vakantie. Of misschien júist wel op vakantie. Ik merk dat ik namelijk op reis veel vaker klunzig ben en m’n benen schaaf, struikel of een pleister nodig heb. Mijn vriend laat de vakantie (of een reis) nooit om zeep helpen door kleine ongemakken en heeft altijd een gigantische reisapotheek bij zich. Van ORS tot insectenpennen en pijnstillers … ik besloot dat het voor mij ook tijd was om ’te bouwen’ aan een reisapotheek.

En daar kwam Etos met dit cadeautje voor de vakantie. Inclusief een eerstehulpset met alle benodigdheden voor de verzorging van kleine wondjes en discopleisters(!) waarmee je ook met voeten vol pleisters de show steelt na een avondje dansen op ongemakkelijke hakken. Nog een topper: de na-de-beet-pen. De pen bevat een vloeistof die de huid kalmeert na een muggenbeet of na aanraking met bijvoorbeeld brandnetels. De glycerine verzorgt en verzacht je huid. Wat had ik die graag gehad toen ik vorig jaar in de woestijn van Marokko te grazen ben genomen en wéken lang liep te krabben.

En wat zit er nog meer in mijn reisapotheek? Verschillende soorten pijnstillers zoals ibuprofen en paracetamol, strepsils én neusspray. Gaandeweg zal ik vast nog meer handige dingetjes verzamelen die geen overbodige luxe zijn op reis…

Tipje: ik pak van dit soort producten trouwens vaak het huismerk, want die zijn in 99% van de tijd gemaakt met exact dezelfde ingrediënten als A-merken.

Wat zit er in jouw reisapotheek en zou er niet in de mijne mogen ontbreken?