Wat zijn de voordelen van private auto lease?

Je kunt een auto vandaag de dag heel eenvoudig privé leasen. Denk zeker eens over deze optie na, want er zitten veel voordelen aan vast. Ben je benieuwd hoe dit zit? In dit artikel lichten we er meer over toe: dít wil je weten over een auto private leasen.

Overzichtelijke kosten

De kosten zijn heel overzichtelijk bij het privé leasen van een auto, want je betaalt een vast bedrag per maand. Hier zitten geen onverwachte hogere kosten bij, zoals met de aankoop van een auto zeker het geval kan zijn – met name wat betreft bijvoorbeeld het onderhoud of de aanschafkosten. Je hoeft ook niet in één keer een heel hoog bedrag te betalen, wat de aanschaf van een auto behoorlijk ontoegankelijk kan maken. Bij leasen zit dat gelukkig anders, want hier kun je veel sneller instappen. Dat niet alleen, bij private lease zit alles inbegrepen bij de prijs: denk aan verzekering, onderhoud, pechhulp en wegenbelasting. Doorgaans zijn alleen brandstof en eventuele boetes voor eigen rekening. Dit maakt de kosten nog eens extra overzichtelijk.

Gemak

We blijven nog even hangen bij het punt dat alles zit inbegrepen bij leasen: hiermee kies je voor optimaal gemak. Je hoeft niet langer zelf van alles te regelen voordat je in de auto mag rijden. Het regelen van de belastingen, de inschrijving van de auto en de verzekering is bijvoorbeeld niet meer iets dat op jouw bordje komt te liggen. Zeker als je hier geen tijd voor hebt of het ingewikkeld vindt om je hierover te buigen, is leasen een uitkomst. Het maakt ook nog eens dat je extra snel gebruik kunt maken van de auto: wel zo handig als er geen tijd te verliezen is.

Moderne auto

Vind je het prettig om in een moderne, nieuwe auto te rijden? Dit is met lease veel toegankelijker dan met de aankoop van een auto. Een nieuwe auto in een keer betalen is immers een vrij hoge kostenpost. Maar door de auto die je op het oog hebt te leasen, kun je de kosten veel beter verdelen. Dit maakt de keuze voor een moderne auto dus haalbaar, om welke auto het ook gaat. Denk aan private lease elektrisch, om van een brandstofauto over te stappen op een elektrische auto. Zo’n auto kan ook nog eens van een geheel nieuw design voorzien zijn: het oog wil immers ook wat. Je kiest zelf de ideale kleur en andere elementen van de inrichting, zodat de auto helemaal naar wens is.

Flexibiliteit

Als je flexibiliteit belangrijk vindt, is een auto leasen ook beter passend dan een auto kopen. Je kunt de lease immers weer stopzetten als je op de auto bent uitgekeken. Op die manier is het goed mogelijk om op regelmatige basis van auto te wisselen, mocht dit je wens zijn. Het is een perfect idee als je graag in de nieuwste auto’s rondrijdt, wat op deze manier mogelijk is. Of misschien wil je direct kunnen overstappen als belastingregels veranderen, of als toegangscriteria worden aangescherpt in bepaalde regio’s. Op zo’n moment zit je dan niet lang aan de auto vast. Wil je toch langer dan vooraf gedacht gebruik maken van de auto? Ook dit is doorgaans geen punt, zodat je de auto precies lang genoeg in gebruik hebt: jij hebt hierover de regie in handen.

Een auto privé leasen kan zeker voordelig zijn, of je nu kosten wilt besparen of flexibel auto wilt kunnen rijden. Verdiep je er verder in, als het past bij jouw rijwensen.