Wat staat je allemaal te doen tijdens een verhuizing?

Ga je binnenkort verhuizen? Dan kan de lijst met dingen die gedaan moeten worden al snel overweldigend aanvoelen. Er moeten veel praktische zaken geregeld worden, zoals het inschrijven bij de nieuwe gemeente, het in- en uitpakken, indelen van de nieuwe woning en natuurlijk de dag van verhuizing. Met alle taken die uitgevoerd moeten worden, is het niet vreemd dat je het overzicht verliest.

Hierdoor kan een verhuizing al snel als verwarrend en stressvol worden ervaren. Gelukkig kan je met een goede voorbereiding al veel spanning binnen de perken houden. Door van te voren duidelijk in kaart te hebben wat er gedaan moet worden, kan je stapsgewijs jouw actieplan voor de verhuizing afwerken. Je kunt jouw actieplan opdelen in de periodes ruim voor de verhuizing, vlak voor de verhuizing, de verhuisdag en na de verhuizing.

Ruim voor de verhuizing

Je kunt al maanden van tevoren beginnen aan het voorbereiden van de verhuizing. Door alvast spullen uit te zoeken en te verkopen of weg te geven wanneer je ze niet meer gebruikt, creeer je al meer overzicht. Wil je een verhuisbedrijf inschakelen? Dan is het aan te raden dit zo vroeg mogelijk te doen. Prik een datum voor de verhuisdag, zodat het verhuisbedrijf deze in kan plannen. Een verhuisbedrijf in Delft of andere stad in Nederland kan namelijk al maanden van tevoren volgeboekt zitten. Het verhuisbedrijf Student Verhuis Service uit Amsterdam dient natuurlijk voldoende mankracht en een geschikte verhuiswagen te hebben voor de dag van je verhuizing. Zorg dus niet dat je naast het net vist en zet de datum ruim voor de verhuizing vast.  

Vlak voor de verhuizing

Zorg dat je helemaal klaar bent voor de grote dag met een beetje voorbereiding. De dozen met spullen die je niet nodig hebt staan al klaar om ingeladen te worden en zorg dat je voldoende eten en drinken in huis hebt. Verhuizen is een uitputtende activiteit, dus zorg dat je tussendoor ook voldoende bij kunt tanken. Zo blijven jij en jouw verhuisteam fit om de verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen.

De verhuisdag zelf

De grote dag is aangebroken! Het verhuisbedrijf in Delft (of een andere stad) zal in de meeste gevallen vroeg willen beginnen, zodat er voldoende tijd is om de verhuizing op tijd af te hebben. Zorg dat ze overal bij kunnen, zodat er geen vertraging plaatsvindt. Wanneer je de verhuizing zelf regelt, is het belangrijk dat de verhuiswagen zo efficiënt mogelijk ingedeeld wordt door iemand met ruimtelijk inzicht. Zo voorkom je tijdverspilling door het rijden van onnodige ritjes.

Na de verhuizing

Nu alle spullen over zijn, is het tijd om alles weer een nieuw plekje te geven. Als het goed is, heb je alle dozen duidelijk gelabeld, zodat de meeste spullen gewoon al bij elkaar staan. Wanneer je verhuisdozen hebt gehuurd, kun je deze na de verhuizing weer inleveren. Ten slotte dien je je binnen 5 dagen in te schrijven in je nieuwe gemeente en is het slim om adreswijzigingen zo snel mogelijk door te geven bij diensten en leveranciers. Zo ontvang je weer netjes je post op je nieuwe adres.