Wat kun je thuis voor lekkers drinken?

Er is genoeg lekkers te drinken gedurende de dag. In de horeca lijkt het altijd zo makkelijk en is er heel veel keuze. Maar thuis kom je misschien niet veel verder dan het drinken van thee of water. Hoe verbeter je dit? We delen tips voor lekkere drankjes!

(Bijzondere) koffie

Koffie is absoluut een heerlijk drankje, en iets om van te genieten. Toch zien we het vaak als een standaard drinkmoment, waar we nauwelijks nog bij nadenken. En dat is zonde! Koffie kan namelijk heel bijzonder en smakelijk zijn, als je er maar liefde en aandacht in stopt! Ben je nog tevreden over de koffie die je drinkt? Misschien is het tijd om eens iets nieuws te proberen, zoals Lavazza koffie. Je kunt ook prima voor een stukje gemak kiezen, met cups of pads bijvoorbeeld. Zo is de koffie van Dolce Gusto ideaal, omdat je met de capsules heel snel koffie bereidt. En je hebt ook nog eens de keuze uit allerlei smaakjes! Van een sterke espresso tot een romige cappuccino. Wat is jouw favoriet?

Losse thee

Thee wordt doorgaans als regulier drankje beschouwd. Maar ook hier geldt: het kan speciaal zijn! Probeer bijvoorbeeld eens theesoorten uit die je nog nooit eerder hebt geproefd. En kies liever voor losse thee dan thee die al in een standaard zakje zit. Hier zit namelijk veel meer smaak in. Dat niet alleen: je hebt een héleboel keuze qua smaak in de wereld van losse thee. Kies uit honderden opties. Je maakt ook meteen meer een ritueel van het drinkmoment, door de juiste hoeveelheid thee in een thee-ei te stoppen. Zo geniet je bewuster.

Water met verse ingrediënten

Water is ook maar gewoon water. Je hebt het nodig om gehydrateerd te blijven. Hoe kun je een gewoon glas water nu lekkerder maken? Combineer het met verse ingrediënten! Schijfjes komkommer of citroen, stukjes aardbei, takjes verse munt: het geeft je water veel meer smaak. Om het extra koel te maken, stop je er ook nog een ijsklontje bij. Een tip: maak meteen een grote kan, waar je de hele dag van kunt drinken. Op die manier ben je er ook nauwelijks tijd aan kwijt.

(Home made) limonade

Hoe je water nóg lekkerder maakt? Met limonadesiroop! Er zit natuurlijk wel wat suiker in, maar je kunt er prima een glaasje van drinken. Haal een fles in huis van je favoriete smaak: ga je voor fris of juist zoet? Nog beter: maak zelf limonade! Je kunt bijvoorbeeld vrij eenvoudig citroenlimonade maken thuis – om van te smullen in de zomermaanden.

Mocktail

Cocktails kennen we allemaal wel. Maar heb je al gehoord van een mocktail? Dit is een cocktail, maar dan zonder alcohol. Perfect om gedurende de dag te drinken! De naam komt van het Engelse woord ‘mock’, wat staat voor ‘nep’. Een ‘nepcocktail’ dus – weer wat geleerd. Je gaat met zo’n drankje voor een ultieme smaakbeleving, door de samenkomst van verschillende drankjes. Siroop, frisdrank, vruchtensap en fruit: het komt allemaal bij elkaar. Zoek een goed recept op! En als het tijd is voor een borrel, kun je optioneel wel voor een variant met alcohol kiezen. Het is maar net waar je trek in hebt.