DIY manieren om je vloer een nieuwe look te geven

Een vloer is erg sfeerbepalend in je woning. Vond ik de vloer in ons appartement toen ik ’t kocht nog fantastisch (pvc, betoneffect met donkergrijs en metallic), inmiddels fantaseer ik stiekem over een wat warmere vloer. Kan jouw vloer ook wel een nieuwe look gebruiken? Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt aanpakken. En iedere aanpak komt met een ander budget. Of je nu net een huis hebt gekocht of je huis aan een make-over toe is; wat dacht je van …

Houten vloeren pimpen

Oude vloerbekleding eruit, nieuwe erin? Misschien toch niet! Met een beetje geluk heb je onder die vloerbedekking houten planken liggen die je prima kan voorzien van een kleurtje of een frisse laag lak. Industrieel is nog helemaal je-van-het, dus een beetje geleefd is helemaal oké. Of misschien kun je de houten vloer die er al ligt wel schuren en een andere kleur geven. De vloer opknappen is meestal rendabeler dan de vloer volledig vervangen.

Vloertegels; handig bij een ongelukje

Al eens aan vloertegels gedacht? En met vloertegels bedoel ik niet van die ouderwetse stenen tegels … nee, als je slim bent dan kies je voor pvc-tegels of vloerbedekkingstegels. Om maar een voorbeeld te noemen. Je kunt er de ruimte eenvoudig mee bedekken in 1 patroon of kleur, maar mocht je een ongelukje krijgen en de vloer beschadigen, dan hoef je maar 1 tegel te vervangen. De tegels kosten nagenoeg hetzelfde als een vloer uit 1 stuk, maar kunnen je in de toekomst een grote kostenbesparing opleveren.

Liever laminaat

Zeg nou zelf; we dromen toch stiekem allemaal van een houten vloer? Althans, niet van het prijskaartje dat hieraan hangt, maar wel van wat een houten vloer voor je woning doet. Dat wordt laminaat kopen bij Parketdirect, want er zijn tegenwoordig zoveel goede en voordelige laminaatsoorten die niet onder doen voor echt hout. Laminaat is betaalbaarder, onderhoudsvrijer en eenvoudig te leggen door een doe-het-zelver. Bovendien is laminaat vaak beter bestand tegen beschadigingen, zoals krassen van huisdierenpootjes. Dit maakt het een duurzame optie die jaren mee kan gaan.

Overweeg beton

Gaat de oude vloer eruit en komt daar ineens een stunner van een betonnen vloer onder vandaan? Yes please! Voorzien van frisse verflaag en je kunt er alle kanten mee op. Je kunt beton namelijk in vrijwel elke gewenste kleur schilderen, zodat je de vloer eenvoudig aan je interieur kunt aanpassen. Fantastisch voor de mancave of een trendy woonkamer. Beton kan daarbij ook bijna niet stuk; een heerlijk project voor iedere doe-het-zelver.

Leg de verschillende opties eens naast elkaar en bedenk je welke vloer voor jou (je gezin, en eventuele huisdieren) het beste werkt. Daarna kun je zelfverzekerd aan de slag met dit DIY-project dat je huis een heel nieuwe look geeft.

Samenwerking.