Vinted-bestelling netjes versturen: zo doe je dat

Vinted is een populaire app waarmee je kleding, schoenen, tassen en andere gebruikte spullen kunt verkopen, kopen en ruilen. De app wordt gebruikt door heel Europa en heeft een aantal grote voordelen voor verkopers. Zo is het bedrag dat je vraagt ook het bedrag dat je ontvangt. De koper betaalt voor de verzending en er komt automatisch een fee voor Vinted boven op jouw vraagprijs, dus hier hoef je geen rekening mee te houden.

Zowel de verkoper als de koper ontvangt feedback. Voor een goede beoordeling is het belangrijk dat je goed communiceert, tijdig de bestelling op de post doet en deze goed verpakt. Met onderstaande tips zorg je ervoor dat jouw pakketjes goed aankomen bij je kopers en krijg je goede reviews. 

Sterke buitenverpakking

Jij hebt een mooi item weten te verkopen via Vinted. Je bent akkoord gegaan met een bod of er is direct de vraagprijs gespendeerd door de koper. Voordat je het artikel op de post doet, is het belangrijk dat je zeker weet dat deze goed verpakt is. Gebruik altijd een sterke buitenverpakking. Vinted raadt zelf aan om voor een verpakking doos te kiezen die past bij het formaat en gewicht van het artikel. Gebruik een doos die in goede staat is en vrij is van stickers van eerdere zendingen. 

Verstuur je veel pakketten via Vinted? Dan kan het een goed idee zijn om postdozen aan te schaffen. Een postdoos past door de brievenbus, waardoor je verzendkosten lager zijn. Welk formaat het beste past, hangt uiteraard af van de grootte en vorm van het artikel dat je hebt verkocht. Gebruik geen oude schoenendoos voor een babyshirtje, maar ga voor een verpakking op maat en zorg dat de doos goed sluit. 

Zodra je een artikel te koop zet, moet je al direct het juiste pakketformaat selecteren. Nadat je artikel is verkocht valt dit niet meer te wijzigen. 

Kwetsbare artikelen beschermen

Door lege ruimtes op te vullen met opvulmateriaal voorkom je dat het artikel in de verpakking gaat verschuiven. Hiervoor kan je onder meer schuim, krantenpapier of luchtkussens gebruiken. Let er ook op dat kwetsbare onderdelen de buitenkant van de doos niet raken. Om te beschermen tegen vocht, doe je een plastic zak om het artikel. 

Verpakking sluiten met tape

Dikke tape zorgt ervoor dat je verzenddoos netjes dicht zit en het beschermt het pakket. Voor het bevestigen van het verzendlabel kies je ook voor tape in plaats van lijm. Lijm kan namelijk uitdrogen, waardoor het verzendlabel van je pakketje af kan vallen. De streepjescode moet altijd goed zichtbaar zijn. Plak wat tape op alle openingen en vouwlijnen, zodat je pakket niet beschadigt tijdens transport. 

Tip: maak je pakket helemaal compleet en persoonlijk met een handgeschreven briefje of kaart. Ik stop dit altijd in mijn pakketje en dat wordt zeker gewaardeerd.