Verzekeringen vergelijken: sluit nooit een verzekering af zonder

Het vergelijken van verzekeringen kan ervoor zorgen dat je een hoop op de totale premies bespaart. We weten dat verzekeringen belangrijk zijn, maar deze zijn ook heel duur. Vind je dat je te veel betaalt aan je huidige verzekering, dan kun je kijken naar de prijzen bij andere aanbieders.

Heb je een eigen onderneming of ben je zzp’er dan is het bijvoorbeeld belangrijk om de nodige verzekeringen af te sluiten. Maar doe dit nooit zonder vergelijkingsmateriaal. Als zzp’er kun je dus de belangrijke verzekeringen per aanbieder eerst vergelijken voordat je besluit er een af te sluiten. Belangrijk is dat je kiest voor verzekeringen die aansluiten bij jouw beroep of jouw onderneming. 

Gastartikel.

Aansprakelijkheid

Als zzp’er is het belangrijk om een goede aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Breng je schade toe aan het eigendom van een ander, breek je per ongeluk een dure vaas van een klant of laat je tijdens je werkzaamheden iets vallen, dan ben je aansprakelijk voor de schade en moet je ervoor opdraaien. Zonder een aansprakelijkheidsverzekering komen de kosten uit je eigen zak. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je ervan verzekerd dat je de kosten van schade kunt betalen die je veroorzaakt bij een ander.

Veel mensen denken dat een aansprakelijkheidsverzekering verplicht is, maar dat is niet zo. Het is wel aan te raden om het af te sluiten. Op aansprakelijkheidsverzekering.com kun je de aansprakelijkheidsverzekering bij verschillende aanbieders vergelijken. Op deze manier krijg je een beter overzicht bij welke aanbieder je het voordeligst uitkomt en waar je mogelijk een paar centen kunt besparen. 

Verzekering voor zzp’er

Als zzp’er word je niet meer beschermd door je werkgever. Je moet dus zelf je eigen verzekeringen regelen. Een verzekering is niet goedkoop, maar het helpt je wel om op terug te vallen, mocht je per ongeluk schade toebrengen aan iets of iemand. Een aansprakelijkheidsverzekering voor zzp-er kan vele voordelen met zich meebrengen. Zo is de premie namelijk afhankelijk van je beroep. Heb je een beroep dat veel risico’s met zich meebrengt dan is de premie ook hoger. De verzekeraar kijkt ook naar je omzet om te bepalen welke premie er in rekening gebracht wordt.

Omdat je zelfstandig werkt zonder personeel hoef je deze verzekering alleen voor jezelf aan te sluiten en niet voor anderen. De meeste mensen die besluiten zzp’er te worden gaan het liefst gelijk aan de slag. Er moet immers geld verdiend worden. Maar toch is het belangrijk om zaken als pensioen en verzekeringen goed geregeld te hebben voordat je aan de slag gaat.