Valentijnsdagtips van een seksexpert om je slaapkamer sexy te maken

Valentijnsdag staat voor de deur. Op Budgetproof.nl vind je tal van tips voor cadeaus voor je geliefde, manieren om het huis te versieren of om een leuke kaart naar je dierbaren te versturen. Maar is je slaapkamer wel Valentijnsdag-proof?

Gerenommeerde sekscoach Amy geeft samen met easytoys tips voor sexy slaapkamerideeën waarmee je de ruimte met een paar eenvoudige veranderingen klaar maakt voor romantiek.

In 10 minuten van je slaapkamer een sexy oase maken, hoe doe je dat?

  • Maak je bed op met kussens en dekens die er uitnodigend uitzien. Die mag je best even lenen uit een andere kamer in het huis.
  • Steek kaarsjes aan en dim alle lichten.
  • Leg een speeltje naast het bed. Een goedkope dildo is online zo gekocht, maar je kan last minute ook andere dingen uit het huis verzamelen die heel leuk en sexy kunnen zijn. Denk aan een zijden sjaal om te gebruiken als blinddoek of om je lover vast te binden, en een oorbel met een veertje om bijvoorbeeld te gebruiken als kietelaar.
  • Als je geen exhibitionist bent en je hebt buren, doe dan de jaloezieën of gordijnen dicht.
  • Zet een muziekje aan waardoor je je seksueel zelfverzekerd voelt.
  • Trek iets aan waarin je je sexy voelt.

Mood killers in de slaapkamer

Menig slaapkamer is een rommeltje in plaats van een sensuele oase. Kijk eens rond in je kamer. Wat zorgt ervoor dat je je gestrest of overweldigd voelt? Weg ermee! Zo zijn er verschillende bronnen van ‘seksuele sabotage’ die je in veel slaapkamers terugvindt:

Kleding – Zowel de schone als vuile was. Berg schone kleren op in je kast en doe vuile kleding in de wasmand zodra je het uittrekt (behalve de items die je uittrekt in het heetst van de strijd natuurlijk).

Papieren en boeken – Verplaats alle rekeningen die betaald moeten worden, ander papierwerk en boeken waar je geen tijd voor hebt gehad om ze te lezen naar een andere kamer. Ze horen niet thuis in je slaapkamer, want ze kunnen je herinneren aan taken die je stemming verpesten.

Technologie – Een computer, tv, mobiele telefoon of tablet die op het nachtkastje wordt opgeladen: stuk voor stuk afleidingen.

Foto’s – Wil je echt naar een foto van familieleden kijken als je seks hebt? Waarschijnlijk niet. Naar de woonkamer ermee!

Kinderspeelgoed – De kids spelen misschien in je slaapkamer, maar verplaats het speelgoed vooral naar hun eigen kamer zodra ze ermee zijn uitgespeeld.

Kortom, als een item je sexy mood of nachtrust kan verstoren … weg ermee.

Verlichting die je in de stemming brengt

Seks hebben in het donker is saai, vindt Amy. Je partner in een subtiel licht kunnen zien, versterkt de erotische intensiteit aldus de expert. Zet de lamp op een dimmer. Of koop een lamp voor je nachtkastje met verschillende standen. En vergeet de magie van kaarslicht niet!

Libido verhogende geuren

Raar maar waar: lavendel en pompoentaart zijn twee geuren die worden beschouwd als afrodisiaca voor mannen, en frisse geuren zoals die van komkommer zouden opwindend zijn voor vrouwen. Ontdek wat geuren voor jou en je partner doen. Door een selectie etherische oliën te kopen, kun je je eigen Love Potion No. 9 maken. Probeer eens een diffuser om in de stemming te komen.

Wat te doen met nieuwsgierige huisdieren of kinderen?

Hopelijk kun je je huisdier even in een andere kamer van het huis laten. Denk je dat je viervoeter je komt afleiden? Sluit de deur zodat hij niet naar binnen kan. Kinderen daarentegen zijn een ander verhaal volgens Amy. Idealiter zijn je kinderen niet thuis of slapen ze. Leer ze over privacy – die van jou en die van hen, en hoe ze even moeten kloppen op een gesloten door. Je kunt altijd overwegen om de deur op slot te doen voor een intiem moment. Staat er een kind voor de deur? Vraag of het een noodgeval is, en zo niet, zeg dan rustig dat je zo bij hem/haar bent.

Inspiratie: HuffPost.