Tuin opknappen: bespaartips

Met de lente in het vooruitzicht zie je jezelf misschien al wel chillen in het warme voorjaarszonnetje. Bij voorkeur in je eigen tuin. Is je buitenruimte nu niet bepaald een tropisch paradijs? Samen met tuinmeubelen.nl heb ik een aantal tips verzameld om te besparen op je tuinrenovatie. Zo ga je met een klein budget voor grote impact.

Ga schatzoeken op rommelmarkten

Voor sommigen een open deur, voor anderen weer iets waar je totaal niet aan denkt: rommelmarkten (of Marktplaats) afstruinen voor je tuin. En niet alleen je decoratiespulletjes. Of wat dacht je van de sloop? Doen! Tweedehands parels of vintagevondsten besparen je niet alleen geld, maar voegen ook persoonlijkheid aan je tuin toe. Waar moet je naar zoeken? Denk aan verweerde stenen, stapels steigerhout of vintage hekwerken bijvoorbeeld.

Niet weggooien maar transformeren

De verleiding is groot om alles eruit te slopen en lekker weg te gooien, maar kijk wat je kunt hergebruiken of transformeren. Gebruik stenen van het tuinpad bijvoorbeeld om een plantenbak mee te maken of een deel van de schutting om een poort te creëren. En wat doe je met winterplanten die voorlopig niet bloeien? Die geef je gewoon ergens anders een nieuw plekje!

Plantenruilparty

Kledingruil is inmiddels een bekend begrip, maar heb je weleens stekjes of planten geruild? Planten zijn duur, dus om geld te besparen kun je je buurman om een stukje rozenstruik vragen in ruil voor een stekkie van een plant die bij jou in de tuin de show steelt. Kun je niet wachten totdat je tuin één grote bloemenzee is? Plan dan een plantenruilparty en ruil zoveel mogelijk planten, bloemen en stekjes voor de moestuin misschien zelfs wel.

Het zit ‘m in de details

Goedkope accessoires – mooie huisnummers, een klassieke brievenbus of een stijlvolle vogelvoederbak – kunnen beeldbepalend zijn in je tuin. Heb je weleens aan glazen accessoires gedacht? Ze weerspiegelen het licht en sprankelen er op los.

Mix en match meubels

Je hebt geen dure tuinset nodig om een comfortabele en stijlvolle buiten-woonkamer te creëren. Koop je loungeset bij Tuinmeubelen.nl of mix en match met meubels in een mix van natuurlijke materialen en texturen. Een mix van hout, rotan en metaal staat heel mooi bij al het groen in de tuin.

Plan(t) voor de toekomst

Je bespaart behoorlijk wat geld wanneer je zaadjes zaait of met stekjes van planten begint. In 5 jaar tijd is je tuin net zo gevuld en gezond als wanneer je nu een flinke investering doet in volwassen planten.