Trucs om ook van je tuin te genieten in de winter

Geniet het hele jaar door van je tuin met deze warme en knusse trucs om ook van het buitenleven te genieten tijdens de koudere maanden. Al je tuinspullen wegstoppen voordat de écht koude maanden aanbreken? Doe het niet! Omarm de Scandinavische hygge-manier van leven en maak van je tuin ook in de winter een fijne plek om te relaxen met familie en vrienden.

De frisse lucht doet niet alleen wonderen voor je gezondheid, maar maakt het ook extra knus en gezellig. Tenminste, zolang je de juiste middelen hebt om iedereen warm te houden in de tuin. Lees verder om erachter te komen hoe je eenvoudig en goedkoop de perfecte wintertuin creëert …

Ga voor knus en sfeervol

Als je alleen een balkon hebt, dan is het perfect zoals het is; een kleine ruimte die je makkelijke extra uitnodigend kan maken. Als je een grotere tuin hebt, concentreer je dan op een gezellig hoekje van de tuin. Het maakt het niet alleen minder werk, maar creëert ook een gevoel van intimiteit.

Zorg dat je ergens kan ‘schuilen’

Voortbouwend op het bovenstaande, wil je ervoor zorgen dat je ergens kan schuilen. Een ‘dak’ beschermt je niet alleen tegen rotweer, maar maakt het ook extra knus én warm. Je kan heel simpel zonneschermen of stokparasols gebruiken om de kou weg te houden; multifunctionele items dus. Een tuinhuisje zou natuurlijk helemaal een geweldig alternatief zijn.

Voeg extra sfeer toe

Kaarslicht verwarmt een ruimte best snel. En het ziet er natuurlijk gezellig en warm uit. Twinkelende fairy lights mogen niet ontbreken in een wintertuin. Zó gezellig! Kies voor een variant op zonne-energie. Duurzaam en uiteindelijk kostenbesparend.

Zorg ervoor dat je buitenmeubilair droog is en maak het extra comfortabel en knus met veel nepbont, plaids en kussens. Kortom; maak een nestje. Wil je je gasten helemaal blij maken? Vul dan kruiken met warm water en geef iedereen een eigen dekentje.

Maak een vuurtje

We zijn niet allemaal verwend met een open haard, maar een vuurkorf is net zo leuk. Zet de marshmallows maar alvast klaar die je boven het vuur kunt roosteren. Yum! Een andere fijne buitengadget om in te investeren als je van het outdoor-leven houdt is een terrasverwarmer. Die kun je eenvoudig aan de muur of aan je parasol bevestigen en je hebt het altijd comfortabel warm in de frisse winterlucht.