Toilet pimpen, zo doe je het met een klein budget

Het toilet mag dan wel het kleinste kamertje in huis zijn, je brengt er toch regelmatig een bezoek aan. Daarbij heeft deze kleine ruimte een groot potentieel voor doe-het-zelfontwerpers. Zin om het toilet te pimpen? Doe je voordeel met deze inspiratie die ik samen met Saniweb op een rij zet en ga aan de slag met deze simpele tips voor een budgetproof make-over van de wc.

Geef de tegels een likje verf

Veel toiletten zijn uitgerust met tegels. Geef je tegels een opfrisbeurt door ze te schilderen met tegelverf en de voeg bij te werken. Als je (extreem) geduldig bent, kun je zelfs zelf aan de slag met de populaire zwart-wit geblokte tegels.

Ga voor een soft-close toiletbril

Ben je het zat om ’s nachts wakker te schrikken doordat iemand de wc-bril iets te hard laat vallen? Trakteer jezelf op een soft-close wc-bril. Deze gaan – zoals de naam al zegt – langzaam dicht en voegen een luxe touch toe aan de wc. Voorheen was dit ingenieuze systeem vaak alleen verkrijgbaar in combinatie met kunststof wc-brillen, maar tegenwoordig zijn ook houten exemplaren er steeds vaker mee uitgerust. Kies een wc-bril die bij jouw wensen past op de site van Saniweb.

Hoe fijn een soft-close bril ook is, het voedt mannen nog steeds niet op de bril omlaag te doen na hun toiletbezoek ;).

Schilder het plafond

Geschilderde plafonds zijn momenteel een enorme trend en zijn echt een geweldige manier om een ruimte interessanter te maken. Vooral een kleinere ruimte zoals het toilet. Als je een enthousiaste doe-het-zelver bent en dit zelf wilt proberen, dan vind je hier tips hoe je ’t beste een plafond kunt schilderen.

Maak de ruimte groter met een spiegel

Echte interieurliefhebbers weten dat spiegels een hoop ruimte en licht aan een kamer kunnen toevoegen. Daardoor voelt het toilet ruimtelijker en frisser aan. Ga daarom voor een mooie spiegel in het toilet. Niet alleen praktisch, maar het doet ook veel voor de sfeer. Kies voor een zo groot mogelijke spiegel. Zo kan je lekker veel licht laten weerkaatsen.

Kunstig toilet

Beperk kunstwerken niet tot de woonkamer en de gang; een gallery wall kan je toilet transformeren van een sobere, functionele ruimte naar een karaktervol, uitnodigend toevluchtsoord. Zoek naar betaalbare, tweedehands foto’s en lijsten bij de kringloop of bestel budgetproof posters bij Desenio bijvoorbeeld.

Voeg een vleugje groen toe

Een andere gemakkelijke, betaalbare manier die niet veel ruimte inneemt? Plantjes! Maak van je toilet een urban jungle. Zet er een mooie pot op het toilet of vul een gevlochten mand met een mooie kamerplant. Een plant kan de ruimte helemaal af maken. Tip: heeft je toilet geen ramen, ga dan voor een kunstplant.

Match accessoires met het kleurenpalet

Een diffuser, zachte gastendoekjes, kaarsen voor sfeer – dit zijn kleine, eenvoudige aanpassingen die je toilet er direct luxer uit laten zien (en laten aanvoelen). Match je accessoires met het kleurenpalet van de kamer voor een optimaal effect. Weg met die gerafelde handdoeken en hallo matching exemplaren die bij het behang passen. Die mooie nieuwe handdoeken hoeven niet te verdwijnen in de kast. Laat ze juist zien door ze op te rollen en in een mandje bij de wastafel te zetten.

Gebruik onverwachte kleuraccenten

Onverwachte kleuraccenten zijn een goedkope en vrolijke manier om een vaak donker toilet (door gebrek aan ramen) aan te kleden. Een paar kleurrijke ideeën nodig? Je kunt bijvoorbeeld een metalen toiletpapierhouder opvrolijken met spuitverf. Of je kunt je prullenbak, handdoekstangen en zelfs de radiator in gedurfde tinten schilderen.

Dat verdient een bloemetje

Hoe simpel het ook klinkt, deze truc heeft instant effect en maakt van een onbemind kamertje in een oogwenk een elegante, gastvrije ruimte. Bloemen staan daarbij niet alleen leuk, maar voegen ook een lekkere geur toe aan het toilet. Op sommige momenten geen overbodige luxe ;). Lekker ruikende bloemen zijn bijvoorbeeld rozen, pioenrozen of freesia’s.