Telefoonhoesje kopen: zo voorkom je een miskoop

Wanneer je een fijn telefoonhoesje zoekt, zijn er een paar dingen die je moet weten. In deze mini-koopgids bespreken we verschillende type hoesjes, materialen en extra functies.

Hoeveel bescherming heb je nodig?

Of je nu een stevig Samsung Galaxy A71 hoesjes van gsmpunt.nl shopt of een hoesje van AliExpress op het oog hebt: bepaal eerst hoeveel bescherming je nodig hebt. Als je jouw telefoon zonder een schrammetje op beton wilt kunnen laten vallen dan heb je serieuze bescherming nodig. Maar ben je voorzichtig en heb je alleen basisbescherming nodig, dan is een budgethoesje al dikke prima. En houd er rekening mee: hoe meer bescherming = hoe zwaarder het hoesje.

Kies het type hoesje

Een van de belangrijkste beslissingen die neemt bij de aankoop van een hoesje is het type. Ga je voor een standaard hoesje, een bumper of flipcase? Je kan natuurlijk ook verschillende hoesjes aanschaffen voor diverse activiteiten. Shop een ander hoesje voor een feestje dan een weekend vol outdoor-activiteiten.

Het materiaal van je telefoonhoesje

Smartphone-hoesjes worden meestal gemaakt van verschillende soorten plastic, maar ook van andere materialen. Enkele van de meest gebruikelijke keuzes:

Siliconen, gel of rubber

Deze zachte en flexibele materialen zijn over het algemeen goedkoop te produceren en bieden matige bescherming. Deze hoesjes hebben een fijne grip, zodat je je telefoon minder snel laat vallen.

Polycarbonaat of TPU

Dit zijn de meest voorkomende kunststoffen die voor telefoonhoesjes worden gebruikt. Polycarbonaat is krasvast en bestand tegen harde klappen, terwijl TPU iets zachter is en minder slagvast.

Leer of PU-leer

Leer of leerachtige materialen zijn een andere veel voorkomende keuze, met name voor flipcase en portemonnee-stijl hoesjes. Ze blijven vaak langer mooi, maar zijn meestal wel wat dikker dan kunststof hoesjes.

Aluminium

Metalen worden minder vaak gebruikt in hoesjes omdat het signaal kunnen verstoren. Gelukkig komt dit tegenwoordig niet vaak meer voor door het gebruik van verschillende materialen. Maar wees je bewust van dit nadeel. Een aluminium hoesje gaat lang mee en blijft lang mooi, maar is minder bestand tegen een harde klap gezien het niet-flexibele materiaal.

Check de reviews

Doe je huiswerk en check de reviews van de hoesjes waarin je geïnteresseerd bent. Zelfs als geen recensie voor jouw telefoon kan vinden, geven de andere beoordelingen vaak al een idee van de kwaliteit.

Het is ook belangrijk om te checken of het hoesje wel de juiste uitsneden heeft voor jouw telefoon. Soms mist er een poort, zijn de knoppen te stijf of reflecteert de flits op een vervelende manier. Controleer ook of je draadloos kunt opladen met het hoesje naar keuze en of je hoesje nog in je dockingstation past als je dat belangrijk vindt.

Kies belangrijke functies

Denk na over extra functies die een echte must zijn. Is jouw perfecte hoesje bijvoorbeeld uitgerust met een standaard, een extra batterij, ruimte voor je pasjes, een selfie ring light of een magneet om je telefoon in de auto te bevestigen aan een smartphonehouder. Schrijf op wat je essentieel vindt en gebruik dit als checklist als je voor een hoesje shopt.