Supersimpele tips om minder uit te geven aan je boodschappen

Het is fijn om thuis zoveel mogelijk geld te besparen. En dat kan op een heleboel manieren! Een van de grote, doorlopende uitgaven waar we allemaal mee te maken hebben? Dat zijn toch wel de boodschappen. Hier kun je gelukkig slimme keuzes in maken, zoals je leest in dit artikel. Benieuwd naar onze hele eenvoudige tips waarmee je meteen aan de slag kan?

Let op aanbiedingen

Aanbiedingen zijn er altijd te vinden. Daarom is het zo slim om hierop te letten bij het doen van je boodschappen. Je kunt zelfs bij meerdere winkels de aanbiedingen checken en vergelijken, om tot de beste deal te komen. We geven toe, het kost je wat tijd. Maar het levert je ook veel op! Het maakt het ook makkelijker om nog wel van je favoriete merken te genieten, maar dan voor een zachtere prijs. Drink bijvoorbeeld lekkere, maar voordelige koffie van Starbucks koffiebonen. Op die manier kun je bij al je boodschappen op zoek gaan naar aanbiedingen. Juist bij producten die je langer kunt bewaren, zoals koffie, is dat ideaal. Maar ook bij versere producten kan dat natuurlijk prima, als je ze opneemt in je weekmenu. Kies dus ook speciaal recepten uit met ingrediënten die in de aanbieding zijn.

Bestel boodschappen online

Je hoeft eigenlijk helemaal niet meer naar de winkel toe om je boodschappen te doen. Bestel je boodschappen net zo makkelijk online. Dat kan ook nog eens voordeliger zijn. Zo kun je online beter de prijzen en aanbiedingen vergelijken. Waar vind je Arabica koffiebonen voor een optimale prijs? En hoe zit dat met de andere boodschappen die je nodig hebt? Een ander groot voordeel aan boodschappen online doen, is dat je minder in de verleiding komt om impulsaankopen te doen. Je bestelt zo immers makkelijker gewoon precies wat er op je boodschappenlijstje staat, zonder extra’s. Verder is het vaak sneller om boodschappen online te doen. Je hoeft immers niet naar de winkel te reizen. En je favoriete producten kun je gewoon opslaan om ze de volgende keer gauw weer in je digitale mandje te stoppen.

Doe eens per week boodschappen

Nog een budgetproof tip: doe maar 1 keer per week de boodschappen. Als je toch iets vergeet, kun je dat altijd nog even snel halen. Maar maak er geen gewoonte van om iedere dag of om de dag de supermarkt te bezoeken. Zo verklein je ook de kans op impulsaankopen! Hoe vaker je naar de supermarkt gaat, hoe vaker je ook thuis komt met producten die je eigenlijk niet nodig hebt. Daarnaast is het bij weekboodschappen doen makkelijker om een weekmenu samen te stellen. Wat heb je precies nodig voor die week? En wat eigenlijk niet? Je behoudt zo veel beter het overzicht.

Maak alles op

Maak alles wat je in huis haalt ook daadwerkelijk op. Zo voorkom je voedselverspilling, wat sowieso een goede zaak is. Maar ook voor je eigen portemonnee is het veel beter om alles op te gebruiken. Een weekplanning maken helpt hier zeker bij, waar we het hierboven al over hebben. Stukje courgette over van de maaltijd van gisteren? Als je daar al rekening mee houdt in de maaltijd voor vandaag, kun je dat stukje daar zo bij gooien. Natuurlijk is het ook slim om je restjes in te vriezen voor een later moment. In de vriezer blijft het immers nog lang goed. Of bewaar je restjes tot maximaal een paar dagen in de koelkast.

Bereid je maaltijden zelf

Het is tegenwoordig steeds gebruikelijker om kant-en-klaar maaltijden af te halen of te laten bezorgen. Natuurlijk is dat lekker makkelijk! Het kan dan ook echt wel af en toe, als je een keer geen tijd of zin hebt om zelf eten te maken. Maar weet wel dat je al gauw veel meer uitgeeft aan dit type maaltijden. Om te besparen, is het dus absoluut slimmer om de (meeste) maaltijden zelf te bereiden.

Het kan echt, zo voordelig mogelijk je boodschappen doen. Je moet alleen even weten waar je op kan letten. Doe jij bijvoorbeeld al minder vaak boodschappen? En bedenk je al een weekmenu? Maak er een gewoonte van!