Style je interieur: bereik een groots effect met kleine uitgaven

Om bij woninginrichting met trends mee te kunnen gaan, moet je soms wat investeren. Maar sommige zaken zijn helemaal niet duur, terwijl ze een groots effect hebben. En dat is precies waar iedere budgetminded interieurliefhebbers naar op zoek is.

Gastartikel.

Wat anders aan de muur

Ben je fan van wanddecoratie? Een echt schilderij is vaak prijzig, maar een ingelijste poster niet. Het effect is hetzelfde. Als je daarnaast nogal van afwisseling houdt, hoef je alleen maar een nieuwe poster in de lijst te doen. Of je ruilt je wanddecoratie zo eens in de zoveel tijd met je vrienden. Het nadeel daarvan is, dat de maten wellicht niet hetzelfde zijn. Maar als je daar een speciaal systeem voor hebt, hang je elke maat wanddecoratie op, zonder te hoeven boren.

Een kleurtje

We weten allemaal dat sierkussentjes de finishing touch in je interieur zijn. Heb je kussens met een hoesje eromheen, dan kun je die eenvoudig van stijl veranderen door er nieuwe hoesjes omheen te doen. Of je geeft de hoesjes een ander kleurtje met textielverf. Het leuke hiervan is dat je meerdere dingen in het verfbadje kunt stoppen, zodat alles dezelfde kleur krijgt. Je gordijnen, een plaid, zelfs je huispak kun je in dezelfde trendy kleur verven!

Fleurig

Ben je fan van bloemen? Dan wil je eigenlijk het liefst elke week een mooie bos kopen. Maar eerlijk is eerlijk: goedkoop is dat niet. Ga eens naar de bloemenwinkel en koop een mooie kamerplant. Deze gaat gemiddeld een stuk langer mee dan een bos bloemen. Vooral bloeiende kamerplanten doen soms niet onder voor een frisse bos bloemen. Kun je genieten van fleurigheid, zonder elke week in de buidel te hoeven tasten.

Een tweede ronde

Het is cliché, maar om met trends mee te gaan, hoeft niet alles nieuw te zijn. Ga eens naar een tweedehandswinkel, struin de ‘te koop’ sites af of loop eens binnen bij de kringloop. Daar staat verrassend veel trendy woondecoraties! Je moet misschien alleen even goed zoeken en door de minder mooie spulletjes heen kunnen kijken.