Slaapkamer inrichten: in 4 simpele stappen naar een leuke en comfortabele kamer

De perfecte slaapkamer inrichten  … best een uitdaging. Ik ben een halfjaar geleden verhuisd en ben nog niet helemaal 100% happy met onze slaapkamer. De slaapkamer is voor rust en ontspanning, om je even terug te kunnen trekken of juist voor romantiek. Maar onze slaapkamer is ook mijn thuiskantoor. Hoe creëer je een ruimte die fijn aanvoelt en een goede nachtrust bevordert? Ik deel in samenwerking met Whitecloudz mijn favoriete tips.

Comfort eerst | stap 1

Als het op de slaapkamer aankomt, gaat comfort boven fashion. Tuurlijk is het fijn als je slaapkamer en leuk uitziet, maar hij moet bovenal goed voelen. Zo is comfortabel slaap textiel belangrijk, net als verduisterende gordijnen. Je kunt ook enorm veel baat hebben bij een overzichtelijke slaapkamer die qua temperatuur prettig is. Dat is voor iedereen anders. Als mijn vriend mag kiezen kan het niet fris genoeg zijn, en ik heb het juist altijd koud. Misschien eens tijd voor ons om temperatuur-regulerend beddengoed te proberen?

Klassiek beddengoed gaat nooit uit de mode | stap 2

Klassieke kleuren en stijlen blijven eeuwig in de mode. Het liefst heb ik daarom een zwart-wit dekbed. Wél in verschillende varianten. Met een tekst, met figuurtjes en geblokt. Je kunt natuurlijk voor een funky dekbed gaan, maar daar raak je misschien snel op uitgekeken. Je dekbed steelt inmmers al snel de show. Klassiek en simpel is altijd een goede keuze.

Balans tussen effen en patroontjes | stap 3

Het kan best een uitdaging zijn om te bepalen wat goed bij elkaar past en wat niet zo best matcht. Het geheim van een slaapkamer die in balans is, is de juiste mix van effen kleuren en patronen. Als je bijvoorbeeld beddengoed met een bloemenmotiefje hebt, kies dan geen bloemenbehang of stoel met bloemenbekleding. Een dekbed met bloemen werkt bijvoorbeeld goed met effen meubilair en vrij eenvoudige muren.

De juiste mix en match | stap 4

Matchen betekent niet dat je de hele slaapkamer in 1 kleur inricht. Please, no! Werk lekker budgetproof met wat je hebt. Als een meubel er in een andere kleur beter uit zou zien, geef dat bureau of die stoel dan gewoon een frisse lik verf en zorg dat het werkt! Of gooi bijvoorbeeld een mooi kussen op bed dat qua kleur matcht met je favoriete kunstwerk. Houd het simpel en je merkt dat mixen en matchen heel leuk kan zijn en helemaal niet moeilijk is.

En, vergeet niet dat de slaapkamer de meest comfortabele en ontspannende plek in huis zou moeten zijn. Met lekker beddengoed en een fijn kleurenschema ben je al op de goede weg!