Sieraden kopen: zo trakteer je jezelf op een mooi sieraad én doe je een verstandige aankoop

Wat betreft het samenstellen van een mooie sieradencollectie zijn de dagen voorbij dat je wacht tot je partner zich vrijgevig voelt. Vrouwen kopen lekker wat ze willen, wanneer ze willen. Voor zichzelf! Yasss girl. Of het nu een geweldige baan, een fantastische vakantie of een geweldig appartement is: we gaan ervoor! Hetzelfde zou moeten gelden voor je sieraden. Je hebt echt geen geliefde of familielid nodig om je sieradencollectie uit te breiden. Trakteer jezelf, maar doe wél een verstandige aankoop. Zo blijft het budgetproof.

Ga je voor een mooi sieraad van goud of iets met een echt diamantje of een edelsteen, dan kan dat best een beetje spannend zijn. Je doet tenslotte een grote investering in iets dat je altijd wilt dragen. Met een beetje onderzoek en een online shopsessie kom je al een heel eind.

Er is altijd een sieraad dat perfect bij je garderobe, levensstijl en budget past.

Je kunt je garderobe met mooie sieraden stuk voor stuk samenstellen, te beginnen met de basis, of je kunt de eerste keer dat je iets meer geld neerlegt voor een sieraad al flink uitpakken. Dat is helemaal aan jou.

Ontdek je stijl

Wanneer je een sieraad van mooie kwaliteit kiest, is het belangrijk om daarbij rekening te houden met je persoonlijke stijl: of dat nu stijlvol of trendy is. Kies dus iets wat daarbij past. Een aantal vragen die je jezelf kunt stellen om daarachter te komen:

  • Hoe ziet je werkgarderobe eruit? Draag je broekpakken en hakken of is het op jouw werk eerder altijd casual friday?
  • Bestel je na je werk een cocktail en ga je in het weekend naar het theater? Of is jouw idee van een geweldige zondagmiddag eerder een workout in het park?
  • Is je garderobe romantisch en meisjesachtig, of juist stoer, minimalistisch of sportief?

Je wilt je natuurlijk dat je sieraden er geweldig uitzien met wat je ook draagt. Of je nu van plan bent ze 7 dagen per week te dragen of alleen bij speciale gelegenheden. Je geniet er hoe dan ook altijd meer van als je sieraden kiest die bij jouw levensstijl passen.

Blijf binnen je budget

Elke slimme, moderne vrouw blijft graag binnen haar budget. Ook bij de aankoop van een mooi sieraad voor zichzelf. Heb je al iets in gedachten? Zet dan elke maand een bedrag opzij totdat je het bedrag bij elkaar hebt gespaard. Ontvang je op je werk een bonus of loonsverhoging? Wat een fantastisch moment om jezelf te belonen en het geld te besteden aan een sieraad. Elke keer als je ernaar kijkt, kan je weer trots zijn op jezelf.

Ook als je misschien een beperkt budget hebt, is een mooi sieraad nog steeds binnen handbereik. Bepaal van tevoren je budget en kijk dan naar de mogelijkheden, zoals een gouden sieraad zonder edelstenen (perfect voor je basis sieradencollectie). Denk aan een minimalistische ketting of een ring. Wil je echt iets opvallends? Kijk dan eens naar de minder bekende edelstenen die je meer ‘wauw’ voor je geld geven. Zoetwaterparels zijn ook een uitstekende keuze voor een elegante, betaalbare traktatie. En vergeet niet te vergelijken en even te zoeken naar kortingscodes. Met deze Pandora kortingscodes sla je bijvoorbeeld goedkoper je slag.

Basic of opvallend?

Zoek je een minimalistisch juweel dat bij elke outfit past, van maandag tot en met zondag? Of is jouw sieradendoosje al gevuld met de basics? Zo niet, dan is dat waar je misschien het liefst mee begint. Qua basics zijn diamanten studs een mooie investering om mee te beginnen. Ze zijn elegant, minimalistisch en stralen je tegemoet. Daarbij gaan ze nooit uit de mode. Diamantstuds zijn er – afhankelijk van het karaatgewicht – voor elk budget.

Een andere geweldige toevoeging aan je capsule juwelencollectie is een eenvoudige gouden ketting. Net als bij de studs, kun je voor elk budget wel een passende gouden ketting vinden. Of je gaat voor een choker, een gedraaide variant of een wat langer exemplaar is natuurlijk afhankelijk van je stijl.

Een mooi horloge is ook een geweldige manier om in jezelf en je look te investeren. Horloges kunnen formeel of casual zijn, en sommige stijlen zijn zelfs allebei – afhankelijk van je outfit.

Verschillende sieraden met elkaar dragen

Regel nummer één bij het kopen van sieraden is wat mij betreft: koop waar je blij van wordt en wat bij je persoonlijke stijl past. Als je sieraden dan met elkaar wilt dragen, zal je merken dat dit vaak prima kan. Geweldig toch, dat je sieraden die je in de loop der jaren hebt verzameld bij elkaar kan dragen? Zo vertellen je sieraden een persoonlijk verhaal. Over persoonlijk verhaal gesproken: sieraden met bedels die je in de loop van de tijd verzamelt zijn daar een perfect voorbeeld van.

Tips voor je eigen earparty

Oorbellen zijn mijn favoriete sieraden. Gelukkig hoef je ze al lang niet meer altijd als paar te kopen. Heerlijk om in alle gaatjes andere oorbellen te dragen, vind ik. Koop je sieraden voor je oorlellen, dan wil je die dagelijks kunnen verwisselen. Maar sieraden die je in andere delen van je oor draagt, zoals een helixsieraad, draag je 24/7. Houd bij de keuze voor deze sieraden daarom extra rekening met je huidskleur, het gewicht, hoe onderhoudsvrij ze zijn, of je er snel op uitgekeken raakt, of ze altijd bij je persoonlijke stijl passen en hoe functioneel ze op lange termijn zijn. Kan je er bijvoorbeeld mee slapen en douchen? Tip: kijk bij iets wat je altijd draagt naar een nikkelvrij en hypoallergeen sieraad.

Bescherm wat je hebt

Heb je je zinnen gezet op een prachtig sieraad en ben je klaar om de sprong te wagen? Wanneer je een dure aankoop doet, check dan altijd of je garantie hebt op het sieraad en of er eventueel een service-/onderhoudsplan is. Zo moet je edelstenen bijvoorbeeld regelmatig laten schoonmaken en checken om er lang van te genieten. Een verzekering is ook iets om over na te denken wanneer je diep in de buidel tast. Niemand wil bedenken wat er allemaal met kostbare bezittingen kan gebeuren, maar afhankelijk van het bedrag dat je uitgeeft, kan een verzekering de extra kosten waard zijn om je sieraad te beschermen. Vaak dekt je inboedelverzekering al een deel wanneer sieraden bijvoorbeeld uit huis worden gestolen, maar check altijd even goed hoeveel dat precies is.