Sieraden kopen met een beperkt budget? Doe het met deze tips

Sieraden geven je outfit al snel dat extra vleugje stijl en we hebben allemaal minstens één sieraad dat we bij vrijwel elke outfit dragen. Van sieraden in laagjes tot het simpel houden: ringen of verschillende kettingen kunnen je outfit helemaal compleet maken. Wat je ook draagt.

Denk je dat sieraden alleen goed zijn als ze duur zijn? Dan ken je de grote verscheidenheid aan opties nog niet. Dol op sieraden maar is je budget je grootste zorg? Samen met trendjuwelier.nl deel ik mijn favoriete tips voor een mooie sieradencollectie met een klein budget.

Stel je budget vast

Ga je budgetbewust op zoek naar een mooi sieraad? De eerste stap is een budget vaststellen. Het maakt niet uit hoe laag of hoog je budget is, zorg ervoor dat je weet hoeveel je bereid bent te besteden. En houd je daaraan. Je kan natuurlijk altijd minder besteden dan je budget, maar ga er in ieder geval nooit overheen. Shop je online naar een nieuwe toevoeging aan je sieradencollectie? Filter en sorteer dan op prijs, zodat je ook niet verleid kan worden om een duurder exemplaar te kopen. Én het vergemakkelijkt je keuze. 

Heb je een merk gevonden waar je dol op bent, zoals bijvoorbeeld Ti Sento of Swarovski? Filter dan specifiek op de sieraden van dat merk en jouw prijscategorie.

Ga voor minder kostbare materialen

Voordat je een flinke duit aan sieraden uitgeeft, is het handig om wat meer te weten over de verschillende materialen. Zo zijn goud (in verschillende kleuren) en platinum wat duurder, maar kunnen zilveren sieraden met een laagje goud (gold plated of verguld) een prima alternatief zijn. Gold plated is simpelweg een basis van metaal met een laagje goud. Dat blijft niet eeuwig mooi zoals goud of zilver, maar zolang je er niet mee slaapt, doucht of ze draagt op warme dagen waarop je veel zweet, is het makkelijk om ze lang mooi te houden.

Zelfs als je geen expert bent op het gebied van sieraden, heb je waarschijnlijk al eerder gehoord dat diamanten soms problematisch kunnen zijn als het gaat om hun oorsprong. Echte diamanten kunnen bovendien slecht zijn voor het milieu vanwege hoe ze gedolven worden. Als je van diamanten houdt, maar ze niet kunt veroorloven, overweeg dan om te investeren in laboratorium gekweekte diamanten of een diamantlook, zoals zirkonia’s.

Investeer in veelzijdige sieraden

Zoek naar sieraden die je bij verschillende outfits en voor diverse gelegenheden kan dragen. Het is een fabel dat sieraden die uniek of veelzijdig zijn per se een hoger prijskaartje hebben. Je bent misschien alleen wat meer tijd kwijt tijdens je zoektocht. Geloof mij: het is de moeite waard wanneer je je favoriete sieraden ongeacht de kleding die je draagt of de gelegenheid met liefde uit je sieradendoos pakt.

Verschillende manieren om te dragen

Tegenwoordig heb je enorm veel keuze in sieraden, maar ga bij voorkeur voor sieraden die je op verschillende manieren kunt dragen. Zo kan je een ketting bijvoorbeeld als enkel stuk dragen, maar voegt hij een heel andere finishing touch toe wanneer je ‘m combineert met andere kettingen. Wanneer je voor sieraden kiest die op meerdere manieren gedragen kunnen worden, hoef je minder sieraden aan te schaffen voor hetzelfde effect. Denk er ook eens over na of je misschien bereid bent meer geld opzij te zetten voor een sieraad dat je op verschillende manieren kan dragen. Door hier bijvoorbeeld wat meer aan uit te geven, bespaar je op een extra aankoop.

Oude sieraden opknappen

Veel mensen hebben sieraden die ze van familieleden hebben gekregen maar die alleen maar in kluisjes worden bewaard. Superzonde! Kan je het sieraad niet dragen omdat de sluiting bijvoorbeeld kapot is of de ring niet jouw maat is? Laat ze opknappen of aanpassen. Vaak is het ook een kwestie van polijsten en je hebt een prachtig sieraad waar je niet diep voor in de buidel hoeft te tasten. Trends komen en gaan, dus wat eens van je oma was, kan nu weer een heel trendy stuk zijn.

Doe je voordeel met deze tips: zo shop je niet alleen gemakkelijk een sieraad dat bij jou en je budget past, maar hoef je er ook geen fortuin aan uit te geven.