Restaurant Haarlem: MAITA – Nikkei Cuisine met Social Deal

Een combinatie van Peruaanse en Japanse gerechten? Spannend! Count me in. Ik moet eerlijk zeggen dat ik mezelf niet snel op een menu van €47 zou trakteren, maar lang leve deze Social Deal! Ik schoof – samen met broerlief – bij het nieuwe restaurant MAITA in Haarlem aan voor een 4-gangendiner (€24,75).

Eerste Nikkei-keuken van Nederland

MAITA is de eerste Nikkei-keuken van Nederland: een unieke mix tussen Peruaans en Japans. Het Haarlemse restaurant combineert het beste van de Japanse en Peruaanse keuken met hoogwaardige Nikkei-gerechten, kleurrijke cocktails en de beste sushi. Hit or miss? De eerste indruk was goed! Het interieur is sfeervol en supergezellig (en hip). De gerechten zijn alles behalve doorsnee en iedere keer verrassend. En aan ieder detail is gedacht. Zo kregen we bijvoorbeeld bij ons voorgerecht (ceviche) een houten lepel, om te voorkomen dat het zuur oxideert wanneer je het met een metalen lepel eet. En dat wil je natuurlijk niet. Leuk!

Het werd steeds donkerder in het restaurant (sfeervol wel) maar daardoor werd foto’s maken steeds lastiger.

Goedkoop uit eten in Haarlem – verrassend en leuk dineren

Alle kleine gerechtjes zijn kunstwerkjes op zich. Instagramwaardig dus ;). We aten onder andere causa met zalmtartaar en aji amarillo-peper, sukadesteak met chimichurri en gegrilde prei én tiramisu met matcha en sake. Bij het toetje kregen we zelfs de keuze tussen 2 varianten (ieder 1 natuurlijk) dus proefden we ook de gevulde kokosnoot met kokosijs, green tea jelly en kokosflakes. De ceviche waren we niet stuk van (hoewel heel veel verschillende ingrediënten – waaronder gepofte Peruaanse mais, yes!) smaakte het veel hetzelfde. De gerechtjes die daarna kwamen scoorden zeker een dikke voldoende.

Klein minpuntje: soms leek alsof het personeel nog niet altijd even goed op elkaar is ingespeeld (zo was er geen introductie of menukaart en verscheen na een tijdje wachten ineens ons voorgerecht op tafel en werd ons 2 keer een houten lepel aangeboden). Maar, eerlijk is eerlijk; alles met de beste bedoelingen. Het personeel was aardig én servicegericht. En dat is weleens anders in Haarlem. Alle gerechten werden netjes gepresenteerd en uitgelegd, onze vragen werden vriendelijk beantwoord en toen we snel de benen moesten nemen (Fantastic Beasts wachtte niet op ons) werd er vaart gemaakt. Normaal vind ik het alleen maar gezellig dat de 4 gangen je niet in een rap tempo worden voorgeschoteld. Ik denk dat je voor het 4-gangenmenu een uurtje of 2 moet uittrekken. Alleen maar leuk, toch?

Goed om te weten: een deel van het personeel spreekt alleen Engels. Ik vind dat zeker niet vervelend en zelfs wel wat hebben, maar ik weet dat sommige mensen liever in het Nederlands bediend worden.

M’n date van de avond – broerlief – en het leuke interieur van de zaak.

De Social Deal: 4-gangendiner in hartje Haarlem

Culinair genieten tijdens een zorgvuldig samengesteld 4-gangendiner bij Maita Restaurant in hartje Haarlem: geniet van een unieke mix tussen de Peruaanse en Japanse keuken. Geldig vanaf moment van aankoop t/m 19 feb 2019 én ook in het weekend geldig.

Voorgerecht

 • Ceviche
  met zeebaars

Tussengerecht

 • Causa
  met zalmtartaar en aji amarillo-peper

Hoofgerecht

 • Sukadesteak 
  met chimichurri en gegrilde pre

Nagerecht

 • Tiramisu 
  met matcha

Normaal betaal je hier €47 voor, maar met Social Deal €24,75. Koopie!