Online raamdecoratie kopen? Zo voorkom je een miskoop

De lockdown wordt verlengd tot februari. Dat betekent dat de fysieke winkels nog even dichtblijven en het online shoppen kan worden doorgezet. Ben jij van plan om binnenkort raamdecoratie op maat te bestellen? Helaas komt een miskoop nog best vaak voor. Wij hebben wat tips voor je verzameld, zodat goedkoop geen duurkoop hoeft te worden. 

Van fysiek naar online showroom bezoek

Zoomen is tegenwoordig net zo normaal als appen of bellen. Steeds meer bedrijven zetten videobellen in om jou toch wat persoonlijker te kunnen adviseren. Zo heeft Joe Benelli sinds het begin van dit jaar de mogelijkheid om een digitale afspraak te maken. De woningstylist maakt aan de hand van jouw wensen een selectie en kan zich zo extra goed voorbereiden op jullie afspraak. 

Op beeld kun je dan al beter zien wat de uitstraling is van verschillende vormen van raambekleding. Hoe je je nieuwe duo rolgordijn kunt bedienen, bijvoorbeeld. Of welke kleur ladderband de stylist het beste bij de gewenste kleur jaloezie vindt passen. Je kan zo al je vragen stellen.

Alles valt of staat met de kleur

In de winkel kun je eenvoudig de kleur bekijken en vergelijken met andere materialen. Helaas wordt dat online wat lastiger. Doordat elk beeldscherm anders is ingesteld, kan de kleur van een stof iets afwijken van het origineel. En als je dan ook nog wat warme of juist koele sfeerlampen in de ruimte hebt staan op het moment dat je kleuren aan het vergelijken bent, wordt het verschil in origineel en online versie nog groter. 

Gelukkig kun je bij veel webshop gratis kleurstalen aanvragen. Handig om te kijken hoe een kleur er in het echt uitziet of als je twijfelt tussen een paar kleuren. Je kunt de stof van je nieuwe vouwgordijnen, jaloezieen, gordijnen of lamellen bij je kozijnen, muur, vloer en je meubels houden om te zien of het echt een perfect match is. 

Maak gebruik van een meet- en/of montageservice

De maatregelen bieden nog steeds ruimte voor professionele monteurs om, op veilige afstand, bij je thuis maten op te meten of je nieuwe raamdecoratie op te hangen. Zo ben je er zeker van dat je de juiste maten hebt. Dat geeft net wat meer zekerheid, want je weet dat het perfect zal passen. De kosten voor het meten en monteren van raamdecoratie verschilt per aanbieder en de afstand tussen hun vestiging en jouw woning. Toch is het echt aan te raden om hier een professional voor in te schakelen. Duurder dan volledig nieuwe raamdecoratie, omdat je verkeerd hebt gemeten, zal het niet worden.