Onderhoudstips voor een mooie tuin

Veel tijd in je tuin doorbrengen? Heerlijk! Je geniet van de gezonde buitenlucht, van serene rust en mogelijk ook van gezellige vogeltjes in je tuin. Voordat het zover is, moet je wel zelf voor die mooie tuin zorgen. Een tuin die volledig naar je wens is én volledig naar je wens blijft. Met onderstaande onderhoudstips zorg je ook op de lange termijn voor een mooie tuin.

Tip 1: kies voor een bodembedekker in de tuin

De absolute vijand in een tuin is onkruid. Onkruid kent geen genade, groeit op alle mogelijke plekken en is lastig te bestrijden. Voorkomen is daarom beter dan genezen; dit doe je door een bodembedekker in de tuin te gebruiken.

Bij Tuinshop kun je uit meerdere bodembedekkers kiezen, waarmee je het onderhoud efficiënt tegenhoudt. Dit bespaart je ook nog eens een hoop tijd. Je hoeft immers niet meer uren op je knieën te zitten om al het onkruid te verwijderen.

Tip 2: volg de tuinkalender

Op het internet zijn meerdere tuinkalenders te vinden. In deze kalenders staat precies wat je per maand moet doen, hoe je dit moet doen en waarom je dit moet doen. Door deze kalender netjes op te volgen, blijft je tuin in een perfecte staat. De bloemen komen perfect tot bloei, het gazon blijft netjes en je geniet van veel leven in je tuin. Naar bloeiende planten komen immers allerlei insecten, zoals vlinders, toe. Erg leuk en gezellig.

Tip 3: investeer in de juiste materialen en apparaten

Het onderhouden van een tuin vraagt om bepaalde investeringen. Heb je bijvoorbeeld last van groene aanslag op je tegels? Dan los je dit makkelijk en snel op door bijvoorbeeld in een goede hogedrukreiniger met terrasreiniger te investeren. En ben je niet helemaal tevreden over de hoogte van het gras in je tuin? Dan doe je er verstandig aan om te investeren in een goede grasmaaier met instelbare maaihoogte.

Ja, het klopt dat dit allemaal geld kost. Je maakt met dergelijke apparaten het onderhouden van je tuin echter wel een stuk makkelijker. En ook niet geheel onbelangrijk: je geniet van een veel fraaier resultaat. Als je bijvoorbeeld een nieuwe grasmaaier gekocht hebt, merk je dit duidelijk aan het maairesultaat.

Tip 4: snoei planten, struiken en heggen regelmatig

Heb je in je tuin voor de nodige planten, struiken en heggen gekozen? Geweldig. Dit is goed voor de insecten en draagt bij aan de fraaie uitstraling van je tuin. Om die uitstraling te behouden, is het wel zaak om de planten, struiken en heggen regelmatig te snoeien.

Ook hiervoor heb je het juiste snoeiapparatuur nodig. Durf hierin te investeren en ga vervolgens via YouTube op zoek naar instructievideo’s. Met deze video’s is direct duidelijk welke stappen je moet zetten en kan je het lekker zelf doen.