Niet meer naar de kroeg? De voordelen van een biertap thuis

Een drankje doen in de kroeg, met een biertje in je hand de dansvloer onveilig maken of genieten van het vloeibare goud op een (verwarmd) terras: het zit er even niet in. Maar, niet getreurd. Een heerlijk tapbiertje is met een thuis-biertap elk moment binnen handbereik. Samen met biertap ik-tap.nl zet ik de voordelen op een rij van je eigen thuisbar.

Een eigen tapsysteem voor thuis is een droom die uitkomt voor bijna elke bierfanaat. Er gaat niets boven een perfect getapt biertje in je eigen woonkamer of tuin. Vergeet het gedoe van bierflesjes openen en het overtollige afval dat ze creëren.

Het smaakt beter

De eerste en de beste reden om voor een thuistap te gaan, is de smaak natuurlijk. Met een thuistap smaakt je bier altijd beter – iets waar bier uit een flesje of blikje nooit aan kan tippen! Op elk moment een perfect biertje met een perfecte schuimkraag binnen handbereik, wie wil dat nou niet? Al is dit de enige reden waarom over een eigen biertap nadenkt, helemaal priem!

Het bespaart geld (op termijn)

Bedenk eens hoeveel je voor een (tap)biertje in de kroeg betaalt. De prijs is natuurlijk afhankelijk van het soort bier dat je drinkt, maar aan minimaal €2 per biertje moet je toch wel denken. Dat is exclusief de fooi voor de barman. En zeg eerlijk, het blijft toch vaak niet bij slechts één biertje als je uitgaat?

Met een thuistap bespaar je op je biertjes. Wanneer je het leuk vindt om thuis bier te brouwen kan je zelfs de lekkerste biertjes voor €0,50 drinken. De aanschafkosten van een biertap zijn natuurlijk flink, maar op de lange termijn kan je een hoop geld besparen – zeker als je van de duurdere biertjes houdt. Gemiddeld gezien duurt het circa 2 jaar (deze tijdspanne kan veel korter zijn, afhankelijk van hoeveel je drinkt) voordat de thuistap zich heeft terugbetaald. Dat betekent dat je daarna maandelijks geld gaat besparen.

Minder afval

Met een eigen biertap hoef je geen uitstapjes naar de vuilcontainer te maken met rammelende bierblikjes of kratten van en naar de supermarkt te zeulen. Een tap houdt je huis vrij van blikjes en flesjes. Je kunt daarbij met plezier genieten van een biertje, wetende dat je een kleinere ecologische voetafdruk hebt dan wanneer je bier uit flesjes of blikjes zou drinken.

Je eigen thuisbar

Een van de beste redenen om een thuisbiertap aan te schaffen is natuurlijk gemak. Je hoeft nergens naartoe om het perfecte biertje te drinken. Thuis voel je je altijd op je gemak en kun je je favoriete serie of sportwedstrijd nóg leuker maken met je favoriete drankje. En aan het einde van de avond hoef je je nooit zorgen te maken om nuchter naar huis te rijden.