Merkkleding kopen met een klein budget: 4 tips hoe het makkelijk kan

Leven met een beperkt of simpelweg een kleiner budget hoeft niet te betekenen dat je elke vorm van luxe hoeft op te geven. Ook met de hand op de knip kun je met je favoriete merkkleding pronken. Lees verder voor tips om merkkleding en schoenen te vinden voor een fractie van de reguliere prijs.

1. Plan je shopsessies

Plan je (online) shopsessies in detail, net als dat je een roadtrip zou uitstippelen. De meeste slimme shoppers weten natuurlijk dat je het internet moet afspeuren naar kortingen en de folders doorgespit moet hebben voor je favoriete aanbiedingen. Maar vergeet ook niet om de website te bezoeken van je lievelingsmerken. Zo krijg je vaak minimaal 10% korting als je je inschrijft voor de nieuwsbrief, zijn er vaak loyaliteitsprogramma’s waarmee je voor kortingen kan sparen en mis je zo geen enkele actie.

2. Weet waar goedkopere designerlabels en A-merken zich verstoppen

Als je echt gehecht bent aan merkkleding of designerlabels, leer dan waar je ze kunt vinden voor minder geld dan waarvoor ze in de winkel verkocht worden. Denk aan online outlets zoals The Outnet en tweedehands designersplatforms zoals Vestiaire voor designeritems. 

Een nog redelijk onbekende maar superfijne tip om je favoriete (designer)merken voor minder te kopen is SuperSales.nl. Op deze site vind je alle aanbiedingen van 260+ betrouwbare webshops. Bespaar tijd én geld en ontvang prijsdalingen per e-mail. 

De outlets Otrium en Afound zijn ook aanraders voor merkkleding. En vergeet Marktplaats en Vinted niet voor tweedehands merkkleding. Hier vind je mijn Vinted-profiel: ik verkoop veel betaalbare merken voor een habbekrats, maar ook designeritems voor weinig. Alles gaat weg voor elk aannemelijk bod.

3. Denk in outfits

Om het meeste uit nieuwe kleding te halen, denk je bij het winkelen in outfits in plaats van losse kledingstukken. Maak je geen zorgen: dit betekent niet dat je elke keer dat je een kledingstuk koopt een hele outfit moet afrekenen. Het betekent alleen dat je, voordat je een nieuw artikel koopt, even moet nadenken over de items die je al hebt of wilt kopen. 

Met andere woorden, zorg ervoor dat het nieuwe kledingstuk kan worden gecombineerd met stukken die je al hebt of die sowieso al op je wishlist stonden. Hoe goedkoop het ook mag zijn, een aankoop is nutteloos als je niets hebt om het bij te dragen. Tenzij je het natuurlijk niet erg vindt om wat meer uit te geven aan een extra nieuw kledingstuk waarmee je het kan combineren.

Kan je wel wat inspiratie gebruiken voor zomerse fashion musthaves? Check deze 15 garderobe-essentials die je elke zomer met plezier draagt.

4. Maak een wishlist

Bijna geen enkel kledingstuk is ooit echt nodig. Natuurlijk wil je misschien eens wat nieuwe tops shoppen, maar het is vast niet zo dat je geen shirts hebt en daarom vandaag nog nieuwe bovenstukken MOET kopen. Dus voor alle items die je wilt, maar niet dringend nodig hebt: maak een wensenlijst om miskopen en extra uitgaven te voorkomen en sla je slag in de sale.

Zo scoor je bijvoorbeeld die dad sneakers die je al tijden op het oog hebt in de Adidas sneaker sale. Ben je je hart verloren aan een paar sneakers, maar is er geen outfit die niet per se zonder dat paar sneakers kan? Zet ze op je wishlist en houd de aanbiedingen in de gaten via SuperSales.nl. Maak een prijsalarm aan en daarna is het een kwestie van wachten tot dat je een seintje krijgt dat de blikvangers van je dromen afgeprijsd zijn.