Manieren om je auto te personaliseren zonder je blauw te betalen

Zelfs op 34-jarige leeftijd geniet ik er nog steeds van om mijn auto te versieren en hem eigen te maken. Hier zijn 6+ simpele manieren om je auto te personaliseren zonder je spaarvarken te breken.

Autoparfum

Auto’s kunnen best een beetje stinky worden. Zeker als je er alles in laat slingeren: van etensresten tot sportkleding. Tegenwoordig zijn er gelukkig hele lekkere autoparfums in verschillende prijsklassen die je auto heerlijk laten ruiken. Tip: ik gebruik de interieurspray van Rituals als autoparfum. Meer waar voor je geld in plaats van de ‘officiële’ autoparfums die je op het luchtrooster klikt.

Velgen

Mijn auto is een gevalletje van ‘you hate it or you love it’. Ik heb een bestelwagen, want: belastingvoordelen voor ondernemers. Een hele saaie, witte. Dus daar moest iets aan gebeuren vond ik. Auto velgen bestellen kan je auto in een handomdraai een stuk persoonlijker en elke rit een stuk leuker maken. Tadaaa, roze velgen! Ik word nog steeds iedere autorit blij van de knalroze eyecatchers onder mijn auto, maar ik snap dat de meeste mensen liever voor een iets chiquere of stoerdere variant gaan.

(Telefoon)accessoires

Auto-telefoonaccessoires zijn een must. Je wilt immers niet met een lege batterij komen te zitten onderweg en handsfree rijden is ook wel zo prettig. Ik heb een geweldig fijne telefoonhouder die je aan het ventilatierooster klikt. En google maar eens een rondje naar accessoires voor je auto: er gaat een wereld voor je open. Er is zoveel leuks en praktisch te krijgen om je dashboard en telefoon een beetje op te leuken.

Ook leuke accessoires: bumperstickers, een vrolijke luchtverfrisser of hanger aan de spiegel (bij mij hangt er een roze zebra) of een leuke sleutelhanger aan je autosleutels.

Ventieldopjes

Zelfs Ferrari’s verliezen hun ventieldoppen. Dus mis je een ventieldopje? Vervang ‘m dan niet door een duur exemplaar van de dealer, maar bestel een waar sieraad voor je ventiel. Dit ontbreekt nog bij mijn eigen auto, maar ik heb al een tijdje ventieldoppen met smileys op het oog. Nu nog de perfecte variant vinden.

Stoelen

Zelfs met alle aanpassingen zijn sommige fabrieksautostoelen voor sommige mensen nog heel oncomfortabel. Mijn vriend is zo iemand. Hij brengt veel tijd in de (mijn) auto door en heeft er een nieuw paar luxe stoelen in gezet. Dat leidde wel tot een kleine relatiecrisis, maar hij is er reuze blij mee. Op mijn wishlist staat nog een leuke stoelhoes en zo’n kussentje voor aan je hoofdsteun. Het is oké om serieus werk te maken van je autostoelen.

Organizers

Een georganiseerde auto brengt veel rust. Zo word je onderweg niet afgeleid. Organizers voorkomen dat je auto eruit komt te zien als de inhoud van je tas. Door steeds meer te laten slingeren wordt het uiteindelijk een grote vuilnisbelt. Auto-organizers koop je voor een paar euro bij Action en maken elke rit een stuk fijner.