Leuke, originele budget quarantainecadeaus

Verbonden blijven met de mensen waar je dol op bent maar niet fysiek bij kunt zijn? Dat kan best lastig zijn. Hoewel we er al een jaar ‘Tante Cor’ op hebben zitten, blijft het lastig om het geluksgevoel dat je ervaart tijdens quality time met vrienden en familie na te bootsen op afstand. Technologie maakt het makkelijk dan ooit om contact te houden, maar er gaat er niets boven een knuffel. Een persoonlijk quarantainecadeautje is een goede tweede!

Bloemen en planten

Een mooi boeket is altijd een goed idee om iemands dag goed te maken, maar kamerplanten zijn ook een leuke verrassing. We verlangen allemaal meer dan ooit naar buiten. Door bloemen of planten te bestellen breng je een stukje buiten naar binnen. Tip: droogbloemen zijn hartstikke hot én gaan heel lang mee.

Theepakket

Verras iemand met een zelf samengestelde theebox. Vul de box met de lekkerste soorten verse thee, handige accessoires en een persoonlijke boodschap. Het perfecte cadeau voor elke theeliefhebber. Of bestel een van de fantastische vooraf samengestelde theepakketten en doe een theepakket cadeau van Fruitzaam Gifts. Van een ‘jij bent goud waard’-pakket tot een ‘you rock’ pakket in een mooie geschenkverpakking met chocolade in diamantvorm. Alle producten in de winkelmand worden samen als één mooi cadeau met elkaar ingepakt en versierd.

Snacks

Als je op mij lijkt, ben je dol op snacks delen met je lievelingspersonen. Als je je kaasplankmaatje of favoriete zoetekauwvriend mist, is het hartstikke leuk om een snackbox te laten bezorgen. Zelfgemaakt of online besteld. Zo kun je samen snacken terwijl je videobelt.

Streaming cadeaukaart

Concerten en shows zijn afgelast, maar een geweldige afspeellijst geeft je stemming al een flinke boost. Met een gratis maand van je favoriete streamingsdienst (zoals Spotify) dans je de kamer door. Zorg ervoor dat je bij de Spotify-cadeaubon de optie ‘Digitaal’ selecteert voor een handsfree cadeau. Maar Netflix, Disney+ of een andere streamingsdienst waar de ontvanger dol op is, is natuurlijk minstens zo leuk.

Meditatie app

Meditatie-apps zoals Calm en Headspace kunnen altijd en overal worden gebruikt om mindfulness te oefenen en goed in je vel te zitten. Beide apps hebben meditaties op maat voor specifieke omstandigheden, of het nu gaat om een betere nachtrust, het lekker starten van je dag of meditaties die uitsluitend gericht zijn op lichaamsbeweging. Je kan de apps gratis downloaden, maar het is wel zo leuk om een abonnement cadeau te doen (start na 7 dagen proberen bij Headspace bijvoorbeeld).

Journal commando’s

Heel veel mensen hebben veel baat bij journallen. Een boekje vol schrijfcommando’s is heerlijk om je hoofd leeg te schrijven. Met commando’s is dat niet alleen leuk, maar ook uitdagend omdat je over specifieke onderwerpen nadenkt. Een welkome afleiding van te veel schermtijd. Tip: bestel het e-book Project Journal van Merel Kosters.

Borduren starterkit

Borduren is een uitstekende stressverlichter en een starterkit biedt alle tools die je nodig hebbt om aan de slag te gaan. Ook zo’n borduurkit kun je natuurlijk helemaal zelf samenstellen of lekker online bestellen. Tip: Iris Borduurt heeft echt fantastische borduurpakketten. O.a. voor een koelkastmagneet van je favoriete stad. Love it!

Online cursus

Er is niets leuker dan een nieuwe vaardigheid onder de knie krijgen. Dit samen met iemand anders doen maakt het nóg leuker! Aan online cursussen geen gebrek, van bakken tot fotografie, een taal leren, capsulegarderobe samenstellen of grenzen stellen: leer samen iets nieuws.

Boodschappen

Voor wie in quarantaine zit, kan een typisch eenvoudige taak, zoals boodschappen doen, aanzienlijk moeilijker worden gemaakt. Bestel daarom boodschappen voor diegene of geef een maaltijdservice cadeau. Een uitstekende manier om te laten zien dat je aan diegene denkt.

Kleurboek voor volwassenen

Kleuren vermindert niet alleen stress, het is ook een leuke activiteit voor elke leeftijd. Ook als je al lang geleden hebt geleerd om binnen de lijnen te kleuren. Van dieren tot Disney-prinsessen of Mandala’s: er zijn zelfs kleurboeken speciaal voor volwassenen. Gewoon bij Action.

Videoboodschap

Je kan natuurlijk altijd een lieve persoonlijke videoboodschap opnemen, maar hoé leuk is het als je favoriete celebrity dat doet? Bij Cameo kan je een videoboodschap van een beroemdheid bestellen: van acteurs uit Grey’s Anatomy tot beroemde sporters. Zo’n video maakt toch je dag?!