Kostenbesparende tips voor 2021 – de basics

Wil jij meer (be)sparen? Je werkt hard voor je geld, dus het is zonde als er aan het einde van de maand niets overblijft. Gelukkig zijn er veel manieren waarop je kosten kunt besparen. Veel mensen denken dat besparen betekent dat je moet inleveren, maar niets is minder waar. 

Door minder geld uit te geven aan zaken waar je niet om geeft, hou je juist meer geld over dat je kunt uitgeven aan de zaken waar je wel blij van wordt. Of dit nu een droomreis is, een nieuwe spelcomputer of een grote buffer op de bank. Wij hebben 3 super basic kostenbesparende tips voor 2021 voor je op een rij gezet.

Besparen op de boodschappen

De meeste mensen kunnen makkelijk een paar tientjes of meer per maand besparen op de boodschappen. Check allereerst hoeveel je momenteel aan boodschappen (en alle andere vaste lasten) uitgeeft. Vervolgens maak je een budget voor jezelf waarbij je onder het bedrag gaat zitten dat je momenteel uitgeeft. Om binnen dit budget te blijven, is het waarschijnlijk nodig om op aanbiedingen te letten. Door een boodschappenlijstje te maken voorkom je daarnaast dat je te veel spullen in huis haalt die je niet nodig hebt. ook een aanrader: doe online je boodschappen. Je wordt minder in de verleiding gebracht door de lekkere geuren op de broodafdeling en ziet direct hoeveel de boodschappen je gaan kosten in plaats van dat je hier pas bij de kassa achterkomt. 

Online shoppen

Niet alleen voor boodschappen doen geldt dat online shoppen loont. Het grote voordeel van online winkelen is dat je gemakkelijk prijzen vergelijkt tussen verschillende webshops. Ben jij bijvoorbeeld op zoek naar een comfortabele en goedkope nieuwe badjas? Na wat vergelijken kom je al snel uit bij Handdoeken-discounter badjassen. Waar je makkelijk tot 30% bespaart op Handdoeken-discounter badjassen, zijn er ook veel andere producten die je tot tientallen procenten goedkoper in huis haalt via een webshop. Maak het geld dat je bespaart direct over naar je spaarrekening, om zo eerder jouw spaardoelen te behalen.

Minder betalen voor verzekeringen

De verzekeringen zijn een grote kostenpost voor veel Nederlanders. Niet alleen kan het vaak een stuk goedkoper, maar ook zijn veel mensen oververzekerd. Je bent oververzekerd wanneer de dekking op je verzekering hoger is dan het financiële risico dat je loopt. Om dit te voorkomen, is het aan te raden om je verzekeringen eens goed onder de loep te nemen. Neem je inboedelverzekering. Hoeveel is jouw inboedel waard en hoeveel bedraagt de dekking van de verzekering? Stel, je bent verzekerd tot een bedrag van 50.000 euro maar jouw inboedel is maar 30.000 euro waard, dan zal je nooit meer dan dat bedrag vergoed krijgen. Jouw premie is gebaseerd op de hogere dekking, waardoor je dus al jaren te veel betaalt voor deze verzekering. Ook kan je mogelijk besparen op je zorgverzekering door te kiezen voor een hoger eigen risico of een andere verzekeraar.