Je wasbeurt uitstellen? Ontdek de voordelen van droogshampoo!

Jezelf ooit betrapt op het uitstellen van een wasbeurt omdat je gewoon geen zin had om je haren te wassen? Misschien heb je geen tijd, zin of zit je gewoon te lekker dat je niet onder de douche wilt stappen. Je kent het vast wel, veel mensen betrappen zichzelf er op! Gelukkig bestaat er een life-saver voor dit probleem: droogshampoo!

Droogshampoo is niet alleen handig voor het opfrissen van je haar tussen wasbeurten door, maar het kan je ook helpen om je wasbeurt meerdere dagen uit te stellen. Ja, je hoort het goed, meerdere dagen! In deze blog lees je de voordelen van een droogshampoo om je haren schoon te houden zonder het te wassen, zodat je langer kunt genieten van je frisse look zonder dat je onder de douche hoeft te stappen. Lees snel verder! 

Wanneer kan ik een droogshampoo gebruiken?

Er zijn verschillende soorten droogshampoo’s. De ene shampoo focust op het ontvetten van je haar, de andere focust zich naast het ontvetten ook op volume geven. Er zijn verschillende soorten en daarbij ook meerdere functies van een droogshampoo. Een droogshampoo is een perfect product dat verschillende voordelen biedt voor alle haartypes. Een droogshampoo is allereerst ideaal voor het verwijderen van overtollig vet en oliën die zich opbouwen op je haar en hoofdhuid tussen de wasbeurten door. Daarnaast geeft een droogshampoo je haar meer volume en textuur, waardoor het er voller en gezonder uitziet. Dit is vooral perfect voor als je plat en fijn haar hebt.

Met een droogshampoo kan je meerdere dagen jouw wasbeurt uitstellen. Zo is dit ook een perfecte manier om tijd en water te besparen. Ga je op reis? Dan is een droogshampoo ook perfect om mee te nemen om je haren snel op te frissen tussendoor. Wist je dat een droogshampoo ook over het algemeen minder chemicaliën bevat dan normale shampoo’s? Dit is beter voor je haar en hoofdhuid. Kortom, droogshampoo is een echte lifesaver om je haar op te frissen tussen de wasbeurten door.      

Wat is een geschikte droogshampoo?

Ben je op zoek naar een ideale droogshampoo die geschikt is voor jou? We got you! Voor elk haartype vind je op Haarspullen.nl wel een geschikte droogshampoo

De Redken Deep Clean Dry Shampoo verfrist het haar direct en zorgt ervoor dat het schoon aanvoelt. Deze droogshampoo is geschikt voor elk haartype. De droogshampoo verwijdert zelfs de zware oliën en biedt hiermee maximale olie-absorptie voor ieder haartype. Je kunt de droogshampoo zelfs gebruiken op de 3e en 4e dag na je laatste wasbeurt. De droogshampoo is vrij van siliconen en sulfaten en bevat een hoogwaardige formule met ingrediënten als tapiocazetmeel en rijst. Heb je een ontzettende haast of wil je jouw wasbeurt een paar dagen uitstellen? Dan is deze droogshampoo de perfecte keuze en kan niet ontbreken in jouw haarspullen-collectie! 

Hoe vaak kan ik droogshampoo gebruiken?

Wanneer je begint aan een droogshampoo, weten we zeker dat het jouw beste vriend wordt. We raden het echter niet aan om veel dagen achter elkaar te gebruiken. Als je lange tijd achter elkaar een droogshampoo gebruikt, kunnen jouw haarzakjes verstopt raken door de build-ups. Het beste wat je kunt doen is de droogshampoo ongeveer 1 tot 2 keer gebruiken tussen de wasbeurten door. 

Wat kan ik nog meer doen tegen vet haar?

Vet haar is één van de meest irritante dingen die je kunt hebben. Gelukkig zijn daar naast droogshampoo’s ook andere oplossingen voor! Probeer jouw haren bijvoorbeeld niet te vaak te wassen. Ga ook niet te vaak met je handen door je haar. Gebruik je vaak een haarborstel of hittetools? Probeer je haar tools regelmatig schoon te maken. Hiermee zorg je ervoor dat de oude viezigheid uit je haar niet te lang op je producten blijft zitten. Los van deze tips is het uiteraard ook erg van belang om de juiste haarverzorging te gebruiken. Gebruik bijvoorbeeld een shampoo vrij van siliconen en sulfaten. Deze milde shampoo soort ontneemt alle vetten en zorgt ervoor dat je vet haar onder controle krijgt. 

Ben je op zoek naar een fijn haarmerk met de juiste producten voor jouw haar? Redken zorgt altijd voor een eenvoudige oplossing voor jouw specifieke haarwensen. Of je nou droge, futloze dunne haren hebt of een dikke bos krullen, met Redken is je haar altijd tot in de puntjes verzorgd. Een perfect haarverzorgings- en stylingsmerk dat toegankelijk en betaalbaar is voor iedereen!