Je voorbereiden op Black Friday, zó doe je dat

Nu Black Friday ook steeds meer een ding wordt in ons kleine kikkerlandje – zelfs Action doet mee – is deze aftrap van de ‘eindjaars-shopsessie’ dé dag bij uitstek om elektronica, interieuraccessoires en kleding met korting te scoren. Begin nú met de voorbereiding en je bent zeker van de beste koopjes. Samen met ShopALike deel ik mijn favoriete tips voor een geslaagde Black Friday-voorbereiding.

1. Weet wat je kan uitgeven

Natuurlijk zijn koopjes moeilijk te weerstaan, maar je spaarvarken is je dankbaar als je je een beetje inhoudt. Bepaal daarom een budget voor jezelf nog voordat je ook maar een dubbeltje uitgeeft. Maak een lijstje wat je gaat kopen en voor wie (lang leve de feestdagen) en houd je daaraan.

Nu Black Friday aardig dichtbij komt, kun je onderstaande tips gebruiken om je budget vast te stellen, meer waar voor je geld te krijgen en je lijstje binnen je budget af te vinken.

2. Wat kost iets vóór Black Friday?

Wanneer is een korting echt een goede deal? Stel voorafgaand aan Black Friday prijswaarschuwingen in voor vergelijkbare producten die je van plan bent te kopen op dé dag. Kijk of de prijzen veranderen en wat een reële prijs is. Met een beetje geluk spot je verdachte prijspieken. Zo voorkom je dat je in fopprijzen trapt.

3. Volg winkels op social media

Deze tip is vooral handig rond de feestdagen, wanneer je favoriete winkels last-minute deals promoten in hogere volumes. Maak bijvoorbeeld een privélijst op Twitter met je favoriete winkels en volg je favorieten op Facebook. Grote kans dat je waarschijnlijk gerichte advertenties zult ontvangen. Helemaal niet erg als ze zijn afgestemd op jouw smaak. Zo mis je geen enkele goede deal van je favoriete winkels.

Over goede deals gesproken, op ShopAlike.nl hebben ze de beste Black Friday deals van je favoriete winkels alvast voor je verzameld. Ontdek aanbiedingen van honderden merken en shops op 1 site: van kleding, schoenen en tassen tot meubels en meer!

4. Schrijf je in voor nieuwsbrieven

Het kost je slechts enkele seconden om je e-mailadres in te voeren en kost je niets om een standaard nieuwsbrief te ontvangen. Voorkom rommel in je inbox en laat een mailadres achter dat reclame automatisch van andere e-mails scheidt. Zoals Gmail. Let vlak voor Black Friday extra goed op de nieuwsbrieven. Zo blijf je moeiteloos op de hoogte van de beste promoties en acties.

5. Retourbeleid

Zorg dat je op de hoogte bent van het retourbeleid van de winkels waar je iets koopt, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan wanneer een aankoop toch niet naar wens is. Informeer jezelf over het aantal dagen dat je een product thuis mag houden en weet of je je geld terugkrijgt of dat je genoegen moet nemen met shoptegoed. In het laatste geval zou ik nog even verder kijken.

6. Verzamel kortingscodes

Doe een rondje online op zoek naar kortingscodes voor de winkels waar je een Black Friday-aanbieding op het oog hebt. Een tip die ik laatst kreeg is de Chrome-extensie Honey, die automatisch het internet voor je afspeurt op zoek naar kortingscodes.