Je muur budgetvriendelijk upgraden doe je met deze tips

Het is niet altijd noodzakelijk om je spaarpotje te plunderen wanneer je je muur wilt upgraden. Je kunt ook heel goed een frisse en stijlvolle look creëren met een klein budget. In dit artikel delen we een paar handige tips om je muur op een budgetvriendelijke en simpele manier te upgraden, bijvoorbeeld met behang of vliesbehang.

Kies voor vliesbehang

Vliesbehang is een budgetvriendelijke manier om je muur op te frissen. Het is verkrijgbaar in allerlei varianten: met hippe prints of een tijdloos exemplaar in een luxe kleur. Vliesbehang is gemaakt van een combinatie van papier en cellulose-vezels, wat zorgt voor een sterke en duurzame afwerking. Het is gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen, wat het ideaal maakt voor mensen die graag regelmatig van interieur veranderen.

Maak een accentmuur met behang

Als je een beperkt budget hebt, maar toch een opvallende verandering wilt aanbrengen in je interieur, overweeg dan om een accentmuur te creëren met behang. Kies een muur uit die je wilt accentueren, bijvoorbeeld de wand achter je bank of het hoofdeinde van je bed, en behang deze met een opvallend en trendy patroon. Op deze manier geef je je interieur een instant upgrade zonder dat je alle muren hoeft te behangen.

Speel met kleuren en patronen

Er is een breed scala aan kleuren en patronen te koop voor vliesbehang en behang. Gebruik verschillende combinaties om een unieke uitstraling te creëren. Kies bijvoorbeeld voor een rustgevend en minimalistisch patroon in de slaapkamer, terwijl je in de woonkamer gaat voor een levendiger en speelser ontwerp.

Gebruik behang als kunstwerk

Behang kan niet alleen worden gebruikt als decoratieve bedekking voor de muren, maar het kan ook worden gebruikt als een kunstwerk op zichzelf. Kies voor een behang met een uniek en artistiek patroon en lijst het in om het als een kunstwerk aan je muur te hangen. Een interessante en budgetvriendelijke manier om je interieur te verfraaien!

Combineer verschillende texturen

Het combineren van verschillende texturen is een andere betaalbare manier om je muur op te frissen. Kies bijvoorbeeld voor een effen behang in combinatie met een vliesbehang met een textuur, zoals een baksteen- of houtpatroon. Dit zorgt voor een interessant contrast en voegt diepte toe aan je interieur.

Decoratieve strook behang

Als je geen volledige muur wilt behangen, kun je een decoratieve strook behangen. Dit kan bijvoorbeeld een horizontale of verticale strook zijn in het midden van de muur of rondom een deel van de kamer. Door het behang als accent te gebruiken, kun je je muur op een subtiele en budgetvriendelijke manier upgraden.