Je haar er gezonder uit laten zien? Simpele budgettips

Ziet je haar er de laatste tijd dof en futloos uit? Of zijn je lokken gewoon toe aan een goede boost? Dan hebben we een paar handige (budget)tips voor je op een rijtje gezet! Haar is voor veel mensen van enorm belang. Mooi haar draagt bij aan een verzorgde look. Gelukkig kun je met een paar tips en trucjes al snel verbetering in de kwaliteit van je haar zien. Zo heb je in no-time weer een stralende coupe!

Goede voedingstoffen

Wat we eten heeft een grote invloed op hoe ons haar eruit ziet. Wist je dat? De reden voor dof en futloos haar zou kunnen liggen aan het feit dat je te weinig van de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Gelukkig hoef je niet meteen je hele dieet aan te passen, we raden je alleen aan om hier meer op te letten.

Proteïne is bijvoorbeeld van enorm belang voor je haar. Het zorgt ervoor dat het haar sterk wordt. Eet daarom eens een vette vis of maak wat vaker een gebakken eitje. Daarnaast zijn zink en ijzer belangrijk, deze stoffen zitten vooral in rood vlees en groene groentes.

Natuurlijk kunnen voldoende vitamines ook niet ontbreken. Zorg ervoor dat je voornamelijk voldoende A, vitamine B en vitamine C binnenkrijgt. Vitamine A heeft vooral invloed op de hoofdhuid. Een gezonde hoofdhuid is belangrijk om je haar goed te kunnen laten groeien. Deze vitamine is vooral te vinden in groenten. Vitamine B en vitamine C hebben juist te maken met de groei van het haar. Ook deze vitamines vind je in groenten, maar ook in fruit.

De juiste haarverzorging

Het gebruiken van de juiste haarverzorging is essentieel voor gezond haar. Vooral wanneer je haar droog aanvoelt is het extra belangrijk om hier misschien eens wat meer budget voor te reserveren. Een voedend serum kan net dat beetje extra liefde geven aan je haar.

Ook niet onbelangrijk: de juiste shampoo’s en conditioners. En dat hoeft echt niet de wereld te kosten. Kijk bijvoorbeeld eens naar haarverzorging zonder siliconen, sulfaten en parabenen. Die zijn er gelukkig steeds meer, ook voor kleine prijsjes. Deze producten zonder ‘nasties’ verfrissen je hoofdhuid en huiden ’t haar luchtig.

Wanneer je graag mooi haar hebt, heb je de grote hype rond de Olaplex shampoo vast niet gemist. Deze shampoo draagt bij aan het herstel van beschadigde zwavelverbindingen in het haar. Dit zorgt ervoor dat het haar minder snel afbreekt. Daarnaast laat deze shampoo het haar er glanzend uit zien! Er zijn ook producten van Olaplex speciaal voor het voeden van geverfd haar. Dit is zeker aan te raden omdat je haar meestal niet opknapt van een verfbeurt. Je kunt voor een Olaplex-behandeling gaan bij de kapper, maar een meer budgetproof optie is zelf Olaplex shampoo kopen. Dat kan bij verschillende online aanbieders. Tip: vergelijk online voor de beste prijs.