Je cv-ketel onderhouden of een stukadoor inhuren: wat kost dat?

Het is belangrijk om je cv-ketel te onderhouden, zodat deze zo lang mogelijk meegaat. Het hangt van je cv-ketel af hoe vaak deze onderhouden moet worden, maar dit is vaak elk jaar of om de twee jaar. Dit hangt onder andere van de leeftijd en van het merk van de cv-ketel af, maar ook van hetgeen wat het ketelbedrijf voorschrijft. Het blijft alsnog het beste om je cv-ketel jaarlijks te laten onderhouden. Wat kost dat?

Kosten van cv-ketel onderhoud

Als je je cv-ketel jaarlijks laat onderhouden, dan betaal je daar natuurlijk voor. Maar wat kost cv-ketel-onderhoud? Wat je hiervoor betaalt kan uiteraard verschillen, want de kosten hangen af van hetgeen er eventueel mis is met de cv-ketel. Als de ketel alleen nagekeken wordt, dan komen de kosten meestal uit tussen de €70,- en €130,-. Je cv-ketel wordt dan o.a. schoongemaakt, het expansievat wordt gecontroleerd, de radiatoren worden ontlucht als dat nodig is en er wordt geluisterd naar de draaiende motor. Het jaarlijks onderhouden van je cv-ketel zie je ook terug op je energierekening. Zo is de kans kleiner dat je te maken krijgt met storingen en heb je een hoger rendement.

Let erop dat er na de onderhoudsbeurt een sticker wordt geplakt op de cv-ketel met de datum van de controle. Hierdoor kan er altijd worden bekeken wanneer de cv-ketel een onderhoudsbeurt heeft gehad en hoeveel tijd ertussen zit voor de volgende beurt. Zit je middenin een verhuizing of in een verbouwing en is alles met de cv-ketel geregeld, maar ben je op zoek naar een stukadoor? Ook daarvan nemen we de kosten onder de loep.

Kosten stukadoor

Wat kost een stukadoor? Dat is natuurlijk een belangrijke vraag, maar dit hangt van de werkzaamheden af. Als je de muren wil laten stucen, dan kunnen de kosten variëren van €5,- tot €20,- per m2. Wil je het plafond laten stucen? Dan liggen de kosten meestal tussen de €15,- en de €25,-. Uiteraard kunnen deze kosten ook verschillen per stukadoor en daarom is het belangrijk om verschillende offertes op te vragen.

Er wordt altijd aangeraden om meerdere offertes aan te vragen bij verschillende stukadoors, zodat je deze met elkaar kunt vergelijken. Hierdoor weet je ook zeker dat je niet te veel betaalt.

Zelf stucen kan, maar is vaak niet echt een aanrader omdat het veel kennis en ervaring vereist om tot een net eindresultaat te komen. Als je een stukadoor op het oog hebt, dan is het altijd belangrijk om een kennismakingsgesprek in te plannen. Tijdens dat gesprek is het handig om te vertellen wat je wensen zijn en de stukadoor te vragen hoe hij het gaat aanpakken. Zorg er altijd voor dat je er zelf ook een goed gevoel bij hebt.