Is investeren in crypto’s een aanrader?

Wie het nieuws over Bitcoin volgt, kan misschien denken dat het heel onverstandig is om in deze munt te investeren. Dat is echter maar een kant van de medaille. Deze munt was namelijk jarenlang zeer populair onder mensen die snel geld wilden verdienen. Zij lieten zich leiden door de succesverhalen van mensen die een kleine investering hadden gedaan in deze crypto en vervolgens door de snel stijgende koersen, rijk geworden zijn. Dergelijke gebeurtenissen gaan tegen alle aanbevelingen over veilig investeren in.

Wil jij graag je geld voor je laten werken, zorg dat je weet wat je doet en lees je goed in. Heb jij hier geen tijd voor of zin in? Dan kun je ook eens kijken of een vermogensbeheerder als Amdax Nederland misschien iets voor jou is. 

Gastartikel.

Investeren met een professional aan je zijde 

Investeren betekent risico’s nemen, maar dat wil niet zeggen dat je roekeloos te werk moet gaan. Integendeel: beleggen in crypto betekent in veel gevallen juist dat je heel goed op de hoogte bent van de risico’s en deze daarom zo goed mogelijk spreidt. Dat is echter niet altijd eenvoudig omdat er vele soorten crypto’s zijn, en daardoor zie je door de bomen soms het bos niet meer. Vandaar dat je bij Amdax een gesprek kunt aanvragen met een expert die naar jouw wensen zal kijken. Vervolgens worden mogelijkheden gezocht die bij deze wensen aansluiten, zodat jij een portefeuille kunt samenstellen die geschikt is voor jouw voornemen. Door je risico’s te spreiden, is de kans op een grote tegenslag veel kleiner. Eerlijkheidshalve moet gezegd worden dat de kans op snelle rijkdom hierdoor ook kleiner wordt, maar beleggen doe je voor de lange termijn. 

Is dit veilig? 

Je hoort soms horrorverhalen van mensen die een cryptowallet hebben waarop al hun crypto’s staan, maar die zij niet meer kunnen openen. Ook kan het gebeuren dat je wallet gehacked wordt. Bij Amdax hoef je je over deze dingen geen zorgen te maken omdat zij werken met een offline opslag. Dat houdt in dat je hier een zogenaamde cold wallet hebt, die niet toegankelijk is via het internet. Bovendien wordt het platform gecontroleerd door verschillende externe partijen, zoals accountants en beveiligingsbedrijven. Ook beschikt Amdax over een licentie van de Nederlandse Bank en beschikt het over een Full reserve. Dit houdt in dat uitstaande tegoeden gedekt zijn door reserves in de kluis. Hierdoor loop jij aanzienlijk minder risico dan wanneer je zou gaan beleggen via andere platforms. 

Hoeveel moet je beleggen? 

Als je wilt gaan investeren in crypto’s dan kun je beginnen met ieder bedrag. Wil jij je vermogen laten beheren, dan geldt er een minimumbedrag van 100.000 euro. Verdiep je altijd in de risico’s van het beleggen want resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Bovendien is een ingelezen belegger een succesvollere belegger.  

Gebruik dit artikel als inspiratie. Dit is geen financieel advies.