Inpakproblemen: je bagage blokkeert het zicht door de achterruit. Mag dat wel?

Je koffers zijn gepakt, de playlist staat klaar en je kan niet wachten om op pad te gaan. Maar eerst nog even het inpakgevecht! Het is net Tetris, maar dan met koffers. Je hebt vast ook weleens die ‘ik zie niets door de achterruit’-situatie meegemaakt. Maar mag dat eigenlijk wel?

Inpakuitdagingen

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt, toch? Ja, het is absoluut noodzakelijk om 7 paar schoenen mee te nemen op vakantie. Je speelt koffer-Jenga en hoopt dat je skills ook in het echte leven van pas komen. Terwijl je je inpakkunsten laat zien, ligt er een gevaar op de loer: het blokkeren van je zicht door de achterruit van de auto.

Het zicht door de achterruit is niet alleen om van het uitzicht te genieten… Hoewel, wie houdt er niet van een mooie zonsondergang? Het gaat vooral om veiligheid.

Je rijdt over de snelweg, de wind in je haren, genieten! Plotseling moet je van rijstrook veranderen. Maar het zicht naar achteren is veranderd in een stapel koffers en tassen. Van rijstrook veranderen wordt zo meer een gok. En niemand speelt graag roulette op de snelweg. Een geblokkeerde achterruit is een beetje als rijden met oogkleppen op.

We zijn het erover eens. Een geblokkeerde achterruit is niet handig, maar is het verboden? Nee, dat is het niet! Dus maak je vooral geen zorgen mocht het toch niet helemaal lukken om de achterruit vrij te houden. Op de meeste plaatsen kun je gewoon doorrijden zolang je met de linker- en rechterzijspiegel kunt zien wat er achter je gebeurt. De achterruit hoeft niet vrij te zijn, dus je overtreedt geen regels. Karren maar!

Inpakoplossingen en -tips

Dus je hebt de kunst van het inpakken onder de knie, maar hoe zorg je ervoor dat die achterruit niet bedolven raakt onder tassen?

Tip 1: Tetris met bagage

Plaats de grote spullen onderaan, als de fundering van een stevige wolkenkrabber, en leg de kleinere spullen daar bovenop. Het gaat er niet alleen om dat alles past, het gaat erom dat je het ook zo efficiënt mogelijk doet. Niet proppen, maar puzzelen dus.

Tip 2: De parkeersensorhack

Als je bagage je zicht naar achteren belemmert, dan kan parkeersensoren inbouwen een oplossing bieden. Deze laten je weten of er iets achter je zit. Zeker geen overbodige luxe, en heel handig om schadevrij te parkeren! Vooral bij weinig zicht door de achterruit.

Tip 3: Het dak op

Als je auto weinig ruimte heeft, kun je overwegen het dak te gebruiken. Koop een dakkoffer met een paar dakkoffer tassen. Zo geef je je bagage een speciaal plekje bovenop de auto. Zorg er wel voor dat je alles goed vastmaakt, zodat je kleren niet zelf op avontuur gaan tijdens de rit.

Ga je op roadtrip of autovakantie? Concentreer je dan vooral ook op het genieten van de rit! Pak slim in, zorg dat je achterruit vrij is en maak er een reis vol plezier van, zónder verkeersproblemen. Veilige reis!