Hoe vind & koop je de beste en goedkoopste laptop deals?

Of het nu voor werk is, om te shoppen, games te spelen of om te Netflixen, een laptop is gewoon ontzettend fijn om te hebben. Maar met zo veel verschillende laptops met verschillende specificaties is het soms moeilijk om de juiste keuze te maken. We hebben een selectie gemaakt met drie essentiële factoren waarmee je rekening moet houden voordat je daadwerkelijk de sprong waagt en die nieuwe laptop koopt.

Hoe snel heb je het nodig?

In veel opzichten kan dit het grootste effect hebben op de prijs die je voor je laptop betaalt. Als je bijvoorbeeld ergens rond november besluit een laptop te kopen, wacht dan bijvoorbeeld tot Black Friday. Goedkope deals zijn overal te vinden op Black Friday. De meeste sites geven je een sneak preview van hun Black Friday deals, zodat je al een keuze van tevoren kunt maken. Op de dag zelf hoef je het dan alleen maar op te halen in de desbetreffende winkel.

Bijna alle fysieke winkeliers hebben op bepaalde momenten in het jaar ook ‘opruimings’-specials, maar deze specials kunnen een beetje moeilijk te vinden zijn, tenzij je een regelmatige bezoeker van een bepaalde winkel bent. Probeer je aan te melden voor een heleboel e-maillijsten van winkels, zodat je de komende uitverkopen kunt volgen. Als je van deze deals kunt profiteren, zal het je een hoop geld besparen! Deze opruimingsitems zijn normaal gesproken voor een ouder model van een bepaalde computer, dus tenzij je de nieuwste en beste laptop nodig hebt, zouden deze laptops prima bij je moeten passen.

Waar moet ik de laptop kopen?

Bij je zoektocht naar de beste laptop moet je rekening houden met alle mogelijke verkoopplekken. Dus niet alleen op het internet surfen maar ook fysieke winkels binnenlopen.

Sommige mensen aarzelen om iets via internet te kopen uit angst voor veiligheidsproblemen. Zeker een laptop kost toch een hoop geld! Nou, ik ben ofwel de gelukkigste man op aarde, of je hoeft je echt niet veel zorgen te maken. Online shoppen is tegenwoordig veiliger dan ooit. Twijfel je toch aan een bepaalde website? Check dan de website op bepaalde keurmerken zoals Thuiswinkel Waarborg of Webshop Keurmerk. Geen keurmerk? Zoek dan bijvoorbeeld naar ervaringen van andere consumenten met de betreffende webwinkel De betrouwbaarste winkels om de beste en goedkoopste laptops te vinden zijn onder andere Coolblue, Mediamarkt en BCC.

Organiseer je zoekopdracht

Als je de beste prijs/kwaliteit verhouding wilt vinden, bekijk dan de Consumentenbond. Hier kun je precies instellen wat voor laptop je zoekt met de gewenste prijs. Maak ook een snel uitstapje naar een paar fysieke retailers kan geen kwaad. Hier werken de experts als het gaat om de beste laptops en geven vaak het beste advies. Ook weet je nooit welke “niet-geadverteerde” specials ze kunnen hebben.

Als laatste tip: gebruik een vergelijkingssite. Er zijn er miljoenen! Na wat vergelijken kom je al snel uit bij de beste en goedkoopste laptop voor jou.