Hoe verkoop je je trouwring na een scheiding?

Hebben jij en je partner besloten om na een jarenlang huwelijk uit elkaar te gaan? Dan vraag jij je mogelijk af wat je met de trouwring moet doen.

Als jullie gezamenlijk tot deze beslissing gekomen zijn, gaan jullie waarschijnlijk in harmonie uit elkaar. In dat geval kun je de trouwring bewaren als aandenken aan jullie huwelijk. Helaas verloopt niet iedere scheiding even soepel. Heeft jouw partner iets gedaan wat niet door de beugel kan? Dan is er mogelijk sprake van een vechtscheiding. In dat geval wil je jouw trouwring misschien verkopen. Probleem is alleen dat veel mensen niet weten hoe zij dit aanpakken. Daarom vertellen wij je hier hoe een trouwring verkopen in zijn werk gaat.

Achterhaal de waarde van de ring

Een trouwring kost vaak flink wat geld. Dit is zeker het geval als je een trouwring van goud of zilver koopt. Heb jij de ringen betaald? Dan wil je mogelijk een deel van deze kosten terugverdienen na een scheiding. In dat geval kun je jouw ring verkopen. Denk alleen niet dat je de aankoopprijs volledig terugkrijgt, want dat is vaak niet het geval. Soms levert de verkoop van een trouwring je amper geld op. Achterhaal daarom eerst hoeveel jouw trouwring waard is en bepaal pas dan of verkopen interessant is.

Er zijn verschillende manieren waarop je de waarde van een trouwring kunt achterhalen. De meeste mensen wagen zelf een poging. Niet gek, want op het internet vind je verschillende manieren om te bepalen hoeveel een gouden of zilveren trouwring waard is. Helaas lijkt dit een stuk makkelijker dan het is. Je moet namelijk op verschillende dingen letten. Hierdoor is de kans aanwezig dat je iets over het hoofd ziet. Daarom raden wij je niet aan zelf de waarde van een trouwring te achterhalen.

Neem jouw trouwring mee naar een expert

Wil je weten hoeveel je voor jouw trouwring kunt krijgen? Neem hem dan mee naar een expert. Dit levert je binnen de kortste keren waardevolle informatie op. Een expert taxeert jouw trouwring namelijk ter plekke.

Dit gebeurt onder jouw ogen, waardoor je zeker weet dat een taxatie eerlijk verloopt. Doordat zo’n expert kennis heeft van goud en zilver, weet hij als geen ander waar hij op moet letten. Hierdoor weet je binnen de kortste keren of het interessant is om jouw trouwring te verkopen na een scheiding.

De beste manier om een trouwring te verkopen

Wanneer jouw trouwring (veel) geld waard blijkt te zijn, wil je hem mogelijk snel verkopen. Probleem is alleen dat veel mensen niet weten hoe zij dit doen. Als het om een gouden ring gaat, richt jij je tot een goudexpert. Hier ben je namelijk aan het juiste adres voor goud verkopen. Voordat zo’n expert een bod uitbrengt op jouw ring, taxeert hij het sieraad eerst. Wanneer deze van echt goud blijkt, doet hij jou een vrijblijvend voorstel. Je bepaalt vervolgens zelf of je hierop ingaat. Als je akkoord gaat met het voorstel, krijg je vaak direct contant geld voor jouw trouwring.