Hoe Scapino mijn hittegolf- en vakantiegarderobe redde

Naarmate ik ouder word (31, kuch) weet ik steeds beter welke aankopen met kaartje in mijn kast blijven hangen en welke kledingstukken ik met veel liefde jarenlang zal dragen. De afgelopen maanden heb ik amper geshopt omdat ik ‘alles al heb’. Dacht ik. Totdat ik op reis ging naar de Afrikaanse winter en er zich ineens een hittegolf in Nederland aandiende.

Ik ben geen goede zomershopper. Ik houd niet van ‘blote’ kleding of items die je een paar keer draagt en daarna als een propje naar de achterkant van je kast verdwijnen. Dan kan je nog zo budgetproof shoppen, dat is gewoon ultiem zonde! Mijn echte zomergarderobe bestaat dan ook uit een paar luchtige jurkjes, een handvol topjes en gympies. Sandalen of slippers? Die komen bijna niet in mijn kast voor. En zo wel, dan meestal met hak of zo’n exemplaar waar je tenen niet ongeschonden uitkomen.

(L) Budapest in augustus. (R) De woestijn van Namibië in juli.

Goedkope vakantiegarderobe

Dus, er moest last minute geshopt worden. Omdat ik niet bereid was om hier mijn spaarvarken voor om te keren, deed ik een beroep op Scapino. En boy, wat heeft Scapino mijn vakantiegarderobe gered! En ook nog hittegolf-proof.

Ik shopte (voornamelijk in de SALE): een paar sandaaltjes, luchtige veterschoentjes met slangenprint, een luchtig topje met ruffles en een praktische linnen broek. Want, hoewel het winter was, kun je je benen maar beter bedekken in Afrika voor die stomme malariamuggen. Met een linnen broek blijf je nog een beetje koel. En het zit gewoon heel lekker. Voor €51,99 was ik 4 items rijker waar ik goed mee kon mixen en matchen. Missie geslaagd!