Hoe lang duurt het verbouwen van een badkamer?

Na verloop van tijd is het gewoonweg logisch dat je je woning wilt verbouwen. Je bent mogelijk uitgekeken op de inrichting van je woning. Of de inrichting voldoet niet meer aan je wensen. Dit kan gelden voor elke ruimte in je huis, van woonkamer tot slaapkamer en badkamer.

Heb je op dit moment vooral je pijlen op je badkamer gericht? Dan is het superleuk om aan de gang te gaan om je badkamer volledig naar wens te maken. Want elke dag dat je dit uitstelt, maak je met minder plezier gebruik van je huidige badkamer.

Maar, besef wel goed dat het verbouwen van een badkamer enige tijd duurt – ook deels afhankelijk van je budget. Je moet zeker uitgaan van een week, maar dit kan ook oplopen tot een paar weken. Bovendien heb je met een relatief lange aanloopperiode te maken.

Voorbereidingen

Voordat je met de verbouwing kunt starten, moet je de nodige voorbereidingen treffen. Zo is het zaak dat je de badkamer van je dromen ontwerpt. Dit kun je thuis met pen en papier doen, maar je kunt ook bij bijvoorbeeld Megadump Tiel langsgaan om de badkamer van je dromen te laten ontwerpen. De betreffende onderdelen kun je direct bij deze speciaalzaak bestellen. Houd er rekening mee dat als je het zelf doet, het vaak goedkoper is. Maar in de meeste gevallen heb je dan wel meer tijd nodig.

Wil je het uitbesteden? Ga op tijd op zoek naar een vakman. Of ga je je badkamer helemaal zelf verbouwen? Dan heb je uiteraard geen vakman nodig, maar moet je wel alle materialen en gereedschap in huis halen. Indien je je badkamer door een vakman laat verbouwen, zorgt de vakman voor alle benodigdheden. Met uitzondering van de meubels, tegels en dergelijke die jij uitgekozen hebt uiteraard.

De verbouwing zelf

Hoe lang de verbouwing zelf precies duurt, is afhankelijk van het soort verbouwing. Wil je slechts een paar dingen in de badkamer aan laten passen? Dan kun je rekening houden met maximaal een week.

Wil je de hele badkamer verbouwen? Dan moet eerst de huidige badkamer gesloopt worden, waarna je de nieuwe badkamer kunt laten bouwen. Hierbij moet je al snel rekening houden met een periode van minimaal 2 weken.

Ook de afmetingen van de badkamer spelen uiteraard een belangrijke rol. Des te groter de badkamer is, des te langer de verbouwing gaat duren. Ook zijn je voorkeuren van invloed op de totale duur van de verbouwing. Als je specifieke wensen voor je badkamer hebt, zoals een vrijstaand bad, duurt de verbouwing waarschijnlijk langer.

Met andere woorden, de exacte duur van de verbouwing is van tal van factoren afhankelijk: van je wensen en de afmetingen van de badkamer tot je budget. Doe daarom altijd nog even bij een vakman navraag over de verwachte duur, voor een goede indicatie.