Hoe knap je budgetproof je badkamer op?

Wil je iets anders met je badkamer? Maar heb je geen zin om er veel aan uit te geven? Goed nieuws: dat is ook helemaal niet nodig. Je kunt ook budgetproof iets moois maken van je badkamer. We geven toe, het is iets meer een uitdaging. Maar met deze tips kun je zeker uit de voeten. Lees mee!

Kijk goed rond

Ga niet altijd meteen aan de haal met de eerste de beste deal die je tegenkomt. Je kunt beter de tijd nemen om prijzen te vergelijken. Let bijvoorbeeld op speciale kortingsacties. Of ga op zoek naar extra voordelig sanitair. Op die manier kun je al het sanitair van je badkamer toch vervangen, mocht dit je wens zijn. Of zelfs iets extra’s toevoegen aan de ruimte, zoals een stijlvol losstaand bad. Als je er maar genoeg tijd en moeite in steekt, is er meer mogelijk dan je vooraf denkt. Nog een voordeel? Je vergelijkt zo meteen uiteenlopende designs, om beter vast te kunnen stellen wat nu eigenlijk je voorkeuren zijn qua stijl en designs.

Keuzes maken

Het is natuurlijk ook een goede strategie om bewuste keuzes te maken. Wat wil je écht aanpakken in je badkamer? En wat heeft eigenlijk niet zoveel prioriteit? Op die manier ben je straks hartstikke blij met een minimale aanpassing. En dat is een prima plan van aanpak. Wat je grootste wens is voor je badkamer, weet jij natuurlijk het beste. Een bekend voorbeeld? Misschien droom je wel van een hoekbad in je badkamer. Zeker als er nu nog geen bad in de badkamer te vinden is, gaat de ruimte er daarmee op vooruit. Je kunt er ook aan denken om een oude douchecabine te vervangen voor een moderner exemplaar. Of vervang juist het toilet, als je hier niet meer tevreden mee bent. Maar naast het sanitair is het ook mogelijk om bijvoorbeeld nieuw tegelwerk in de badkamer te plaatsen. Dit dient dan niet zozeer een praktisch doel, maar kan wel de badkamerstijl flink doen veranderen. Door de tijd heen is het natuurlijk nog altijd een optie om steeds weer een ander onderdeel aan te pakken. Begin met dat nieuwe bad, kies later voor ander tegelwerk en pak tot slot de wastafel aan.

Details aanpassen

Hoewel we het hierboven over de grotere onderdelen van de badkamer hebben, kun je juist ook de details aanpassen. Het effect van de opknapbeurt is zo wat subtieler, maar kan je alsnog verrassen. En budgetproof is het zeker! Vervang bijvoorbeeld de accessoires in de ruimte. Ga op zoek naar een toiletrolhouder, tandenborstelhouder en zeeppompje in je (nieuwe) stijl. Ook rieten mandjes doen het altijd goed in de badkamer, waar je je shampoo bijvoorbeeld in kwijt kunt. Geef dit een mooi plekje. Heb je nog ruimte vrij aan de muur? Bevestig hier houten planken aan, voor extra sfeer. Hier zet je die mandjes op. Of andere items, van handdoeken tot een kamerplant. Tropische planten doen het namelijk ook goed in de badkamer, omdat ze van een vochtige omgeving houden. En ze brengen veel levendigheid in de badkamer. Plaats er dus gerust een plant(je). Ook leuk: bevestig de plant in een speciale hangende pot aan het plafond. Heb je een douchegordijn voor de douche hangen? Dan kun je zoeken naar een gordijn met een vrolijke kleur of opvallende print, als dat bij je stijl past.

Badkamer grondig reinigen

Last but not least: het is ook een idee om de badkamer grondig te reinigen. De wens voor een badkamerrenovatie kan namelijk ontstaan omdat de badkamer er wat grauw en smoezelig uitziet. Kies er dan voor om de tegels, de voegen en het sanitair professioneel te (laten) reinigen. Dit kan al voor een wereld van verschil zorgen! Ontkalk meteen de kranen. En poets of vervang kitranden die er niet meer zo fris uitzien. Daar hoef je helemaal geen fortuin aan kwijt te zijn. Toch ziet je badkamer er vervolgens weer uit als nieuw!

Kijk goed wat er in jouw situatie mogelijk is qua opknapbeurt van de badkamer. Misschien wil je de badkamer gewoon eens goed opruimen en schoonmaken. Of zit je toch te denken aan moderner sanitair. Het kan allemaal!