Hoe kies je de juiste kaars om cadeau te geven?

Kaarsen een afgezaagd cadeau? Echt niet! Mooie kaarsen zijn altijd een goed idee als je uitgenodigd bent voor een etentje, voor verjaardagen, feestdagen en andere gelegenheden die het vieren waard zijn. Of je nu een jaarvoorraad kaarsen cadeau doet met een kaarsenabonnement of een kaars van een luxe merk, een sojakaars of een romantische kaars die het hele huis in een heerlijke geur hult: met een mooie kaars zit je altijd goed. En je kunt het zo budgetproof maken (of niet) als je zelf wilt.

Geurkaars voor iemand kiezen

Om écht goed te worden in de juiste kaarsen cadeau doen, loont het om goed na te denken over de smaak van de ontvanger. Net zoals het kiezen van een parfum voor iemand wat onderzoek vereist, geldt dat ook voor het vinden van de perfecte geurkaars. 

De eerste stap bij het kiezen van een kaars waar de ontvanger dol op zal zijn, is het begrijpen van de geursmaak van je ontvanger. De voor de hand liggende manier om dit te doen, is door te kijken naar welke geuren ze momenteel thuis graag branden. Hoewel dit misschien een mix is, is de kans groot dat je patronen ziet. Is diegene bijvoorbeeld dol op een zoete geur met aardse tonen zoals die van vijgen? Of is de persoon meer fan van kokos of vanille? Als je nog nooit bij iemand thuis bent geweest, krijg je ook een goed idee van welke geuren de ontvanger houdt door het parfum dat diegene zelf draagt.

Door een geur te ruiken, kan je je onmiddellijk op een andere plek wanen. Maak gebruik van deze kracht door een geur te selecteren waarvan je weet dat deze past bij een speciale tijd in het leven van de ontvanger. Citrus herinnert je bijvoorbeeld aan die heerlijke lange zomer die je in Italië doorbracht. Maar een geur kan je ook gebruiken om je alvast te verheugen op een avontuur dat nog komen gaat. Wat is er beter dan de voorpret voor een tropische vakantie aanwakkeren met de geur van Balinese Ylang Ylang? Zo ga je met een geurkaars op vakantie in eigen huiskamer.

Houd rekening met het interieur

Met een kaars kan je een interieurstijl of sfeer perfect complementeren. Wanneer je een kaars kiest die past bij de interieurstijl van de ontvanger laat je ook nog eens zien dat je er echt goed over hebt nagedacht. Dat maakt het een echt persoonlijk cadeau. Zo kan je de kaars laten matchen qua looks, maar kan je ook een geur uitkiezen die heel goed past bij de sfeer van iemands interieur. Is het interieur bijvoorbeeld een en al boho-vibes met veel rotan en wit? Ga dan voor een frisse en zomerse kaars. Zijn de kamers voornamelijk donker met rijke texturen? Ga dan voor iets met houtnoten. 

Is de ontvanger geen fan van geurkaarsen? Dan zijn dit ook hele leuke kaarsencadeaus waarmee je ongetwijfeld indruk maakt:

Kaarsenabonnement

Een cadeau dat de brandende verlangens van elke kaarsenliefhebber zal beantwoorden: een maandelijkse abonnementsservice die de mooiste kaarsen rechtstreeks bij je vriend(in) of familielid in de bus bezorgt.

DIY kaarsenset

De kans is groot dat je favoriete kaarsenkenner een kerkhof heeft aan lege glazen potten en metalen blikken. Met een DIY kaarsenset kunnen ze zelf aan de slag om deze potjes en blikken weer te vullen met kaarsen. Kies een set met alles wat je nodig hebt om nieuwe kaarsen te maken en branden: van kokoswax tot katoenen lonten en lucifers.

Kaarsverzorgingsset

Geef een complete verzorgingsset voor je favoriete kaarsen: van kaarsendover tot gereedschap om houten en katoenen lonten weer op te kalefateren. De kaarsendover dooft de vlam snel, zodat er geen rook in de kamer komt en wax niet weggeblazen wordt. Met het lontgereedschap maak je het makkelijker om de kaars opnieuw aan te steken.

Kaarsen adventskalender

Zoals ze zeggen: hoe meer zielen, hoe meer vreugd – daarom is een adventskalender met kaarsen ook zo leuk. Je krijgt er een heleboel tegelijk! Meestal zijn adventskalenders alleen te verkrijgen rond de feestdagen, maar eigenlijk net zo leuk op elke dag van het jaar. 

Tip! Maak je eigen cadeaupakket met kaarsen

Maak een leuk cadeaupakket voor de ontvanger. Denk aan een zelf samengestelde cadeauset met haar/zijn favoriete vlam aller tijden, maar ook met allerlei andere leuke kleine cadeautjes die bij kaarsen passen. Denk aan een mooie aansteker, bijzondere lucifers of een luxe kaarsendover. Je kunt er ook een betaalbare fles wijn, een geweldig nieuw boek of een rustgevende badolie bij doet. Allemaal goede cadeaus om te combineren met een mooie kaars!