Hoe kan je het beste investeren in crypto?

Beleggen in crypto, het is tegenwoordig helemaal in en bijna iedereen hoor je er wel over praten. Zeker onder de jongeren is het erg populair, maar eigenlijk hoor je bijna elke generatie er wel over. Als je je er nog niet heel erg in verdiept hebt, is het eerst de vraag: in welke crypto wil je investeren en hoe moet je hiermee beginnen?

Er zijn meerdere applicaties en er zijn natuurlijk ook heel veel cryptomunten waar je in kunt investeren. Belangrijk: zoek goed voor jezelf uit welke applicaties er zijn en wat de verschillen zijn tussen die applicaties. Zoek ook goed uit welke crypto’s er allemaal bestaan en waarom deze bestaan. Jezelf inlezen is het eerste wat je doet voordat je begint met investeren in crypto. Eerst leren, dan investeren dus.

Yieldt.com

Vind je het nog te spannend om zelf je crypto’s te beleggen? Dan kun je dit laten doen door een partij zoals Yieldt. Een populaire manier, omdat het een hele makkelijke manier van beleggen is. Je kunt hier meer lezen over Yieldt.com en bekijken hoe zij precies jouw crypto beleggen en hoe ze te werk gaan. Als je bijvoorbeeld zelf geen tijd hebt om je dagelijks bezig te houden met crypto maar hier wel graag aan wilt verdienen, dan kan Yieldt een goede optie zijn. Zo kun je je zelf met andere dingen bezighouden, maar kun je jouw geld investeren en laten beleggen door iemand anders. Dat is lekker makkelijk, toch?

Investeren in crypto

Toch liever zelf je crypto’s beleggen? Dat kan natuurlijk ook. Nu het investeren in crypto steeds populairder wordt, wil iedereen het graag doen. Er komen steeds meer nieuwe cryptocurrencies op de markt en steeds meer mensen verdiepen zich in de cryptowereld. Er zijn dan ook veel apps en programma’s waarmee je zelf gemakkelijk kunt beginnen met beleggen in cryptomunten. Al is het maar met een euro omdat je nieuwsgierig bent. De meeste apps wijzen zichzelf. En als je je er een beetje in verdiept, kun je vaak al dezelfde dag starten en een eerste inleg doen.

Cryptoblogs

Als je begint met investeren, is het handig om een aantal cryptoblogs te lezen. Als je bijvoorbeeld al een crypto hebt gekozen waar jij graag in wil investeren, kun je het laatste nieuws in de gaten houden en zo op de hoogte blijven van de waarde ervan. Het is natuurlijk niet handig om ergens in te investeren als je de achtergrond van de crypto niet kent. 

Zorg dus ook dat je op de hoogte bent van het verhaal achter de cryptomunt en waarom de crypto bestaat. Lees je ook in over het team dat achter de cryptocurrency zit en wat hun plannen zijn voor de komende maanden. Zo’n fundamentele analyse is de manier om het risico van je crypto belegging te managen. Eerst leren, dan investeren …

*) investeren in crypto brengt risico’s met zich mee. Doe dit alleen met geld dat je kunt missen en kijk goed wat bij je past.