Hoe houd je de zon buiten?

Vooral in de zomer kunnen de temperaturen in ons land aardig oplopen. Door de zon wordt het huis ook aardig opgewarmd. Soms wordt het zelfs zo warm binnen, dat je er niet meer door kan slapen. Daarnaast is het in de zomer ook langer licht en is het wel fijn wanneer je een donkere kamer hebt, voor als je op tijd wilt slapen. In deze blog vertellen we je hoe je de zon buiten houdt.

Zonwering nemen

Om ervoor te zorgen dat de zon niet de hele dag in het huis schijnt, kun je natuurlijk de gordijnen dichthouden. Maar dit werkt ook niet altijd even goed en is niet zo gezellig. In plaats daarvan kun je ook zonwering screens nemen die een goede verduistering bieden. Daarnaast houden zonwering screens ook de warmte van de zon tegen, zodat je binnen in huis een aangename temperatuur behoudt. Je zou ook voor een zonnescherm kunnen kiezen, maar deze is meer geschikt voor wanneer je in de tuin zit.

Bij het overwegen van zonwering screen kopen moet je wel rekening houden met een paar dingen:

  1. Zo moet je eerst nagaan bij welke ramen je deze zonwering screens wil laten plaatsen.
  2. Je moet er ook rekening mee houden dat de zonwering screens op maat gemaakt moeten worden, aangezien niet alle ramen gelijk aan elkaar zijn.
  3. En ook kun je kiezen of je de zonwering screens binnen of buiten geplaatst wil hebben. 

Voor elk raam een screen op maat     

Aangezien niet alle ramen dezelfde maatvoering hebben, moet je de zonwering screens op maat laten maken. Maar hoe zit dat nu met ramen die ook een unieke vorm hebben? Een rond raam komt bijvoorbeeld niet veel voor, net als dat een raam in de vorm van een driehoek bijvoorbeeld. Maar wat als je ook voor deze ramen een zonwering screen wil? Je wilt natuurlijk wel graag de ruimte volledig kunnen afschermen tegen de zon, anders hebben de andere screens ook minder effect. 

Gelukkig kun je hier ook een zonwering screen voor laten maken. Voor rechthoekige en vierkante ramen hebben ze alleen de hoogte en de breedte als maat nodig, om de zonwering screen te kunnen maken. Maar voor een rond raam of een driehoek raam moet je een schets maken van het raam. Aan de hand van deze schets en de afmetingen van het raam, kan er een zonwering screen op maat gemaakt worden. Zelfs voor een niet gangbare maat.