Het hele jaar van je buitenruimte genieten? Zo maak je je terras knus en warm

Of je nu iemand bent die geen afscheid kan nemen van de zomer of iemand die de herfst in al zijn glorie wil opsnuiven … zorg ervoor dat je ook tijdens de koude maanden kan genieten van je buitenruimte. Onderzoek heeft uitgewezen dat dagelijks even buiten zijn een mens goed doet. Verleng het terrasseizoen tot in de herfst (of zelfs winter) en maak een gezellige, comfortabele buitenkamer van je terras. Van een vuurkorf tot gezellige dekens … doe je voordeel met deze tips om het hele jaar door van je buitenruimte te genieten.

Op zoek naar knusse kussens en dekens

Als je een krap budget hebt of gewoon op zoek bent naar slimme designaccenten, voeg dan dekens toe aan je terras of patio. Zoek naar zowel luchtige als dikke varianten om rekening te houden met alle weersomstandigheden. Ga voor dekens met gedurfde kleuren of patronen om je terras/buitenruimte een vleugje extra stijl en persoonlijkheid te geven. Tip: zorg ervoor dat je gemakkelijk wasbare dekens koopt, zodat je ze het hele jaar door kunt hergebruiken.

Bouw een terrasoverkapping

Een van de meest effectieve manieren om je terras op te warmen, is door een dak, luifel of terrasoverkapping aan huis te plaatsen. Dit voorkomt niet alleen dat je terras bedekt raakt met sneeuw en ijs, maar het houdt ook de warmte vast die je samen met je familie en vrienden genereert. Terrasoverkappingen zijn er in verschillende stijlen, waaronder permanente daken en tijdelijke luifels, dus er zijn genoeg opties: van budget tot luxe. Installeer leuke (led)verlichting om een feestelijke of ontspannen sfeer te creëren en denk ook eens aan gordijnen speciaal voor buiten. Ze geven meer sfeer aan de terrasoverkapping, maar ook meer warmte.

Maak de lekkerste warme drankjes

Soms is de beste manier om warm te blijven, van binnenuit opwarmen. Warme dranken zoals koffie, thee en warme chocolademelk zijn geweldig om samen familie en vrienden op te warmen. Iedereen – jong en oud – is dol op een heerlijke warme choco – met of zonder alcohol. Experimenteer voor volwassen gasten met warme cocktails zoals een warme grog, glühwein of warme appelcider.

Voorzie je buitenruimte van verwarming

Wil je je buitenruimte flink te verwarmen? Kies dan voor een elektrische terrasverwarmer of een vuurkorf. Een eenvoudige, stevige vuurkorf heb je bijvoorbeeld al voor een tientje bij Action. Heb je een overdekte patio? Vermijd dan een vuurkorf maar ga in plaats daarvoor voor een warmtelamp, kacheltje of terrasheater. Deze hebben alleen een stopcontact nodig voor stroom. Kies voor een oplossing die een zachte, aangename warmte genereert, zodat je nog wel van de frisse lucht kan genieten.