Handige budgetproof tips om een woninginbraak te voorkomen

Ons huis is een plek waar we ons het veiligst voelen, een plek waar we echt onszelf kunnen zijn. Helaas verliezen veel mensen dit veilige gevoel doordat er nog regelmatig wordt ingebroken. Gelukkig kun je een paar aanpassingen maken in huis die kunnen helpen om te voorkomen dat er ongewenste gasten je huis binnen sluipen. We hebben een paar handige trucjes en tips voor je op een rijtje gezet. Sommige gratis, allemaal budgetproof.

Geef de indruk dat je thuis bent

Het zou vanzelfsprekend moeten zijn dat je de deur op slot draait nadat je vertrekt. Toch wordt dit ook door veel mensen nog vergeten of bewust niet gedaan omdat er gedacht wordt dat de buurt veilig genoeg is. Toch kun je beter het zekere voor het onzekere nemen en de deur altijd op slot draaien.

Daarnaast ook belangrijk: geef de indruk dat je thuis bent. Laat bijvoorbeeld een lichtje branden als je thuis weggaat. Dit kan de indruk geven dat je gewoon thuis bent en kan de kans op een inbraak verkleinen. Als een inbreker ook maar een beetje twijfelt, neemt hij liever het volgende huis.

Breng niemand op het idee

Je wilt een inbreker natuurlijk nooit op het idee brengen om bij jou in te breken. Zo kun je een huissleutel beter niet in de buurt van de deur verstoppen. Dit is de eerste plek waar een potentiële inbreker naar een sleutel zoekt. Daarnaast raden we je af om een naam of een adres aan je sleutelbos te hangen. Dit is natuurlijk handig voor wanneer je je sleutels kwijtraakt, maar dit kan ook het slechte in mensen naar boven brengen.

Zet ook geen dure spullen voor de ramen. Bovendien kun je de dozen waarin een dure aankoop heeft gezeten klein maken en weggooien op een manier dat je alleen het karton ziet, geen afbeelding. Zo kun je voorkomen dat mensen in de omgeving meer te weten komen over een dure aankoop.

Daarnaast is het slim on niet aan iedereen te vertellen dat je op vakantie gaat. Vertel het alleen aan de mensen die dicht bij je staan, en zet het zeker niet online. Superleuk natuurlijk om vakantiekiekjes te delen, maar doe dat pas achteraf zodat je inbrekers niet op het idee brengt.

Camerabeveiliging

Als je nu echt het zeker voor het onzekere wilt nemen dan kun je altijd camerabeveiliging installeren. Dit kan een veilig gevoel geven wanneer je weg bent van huis. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel mogelijkheden als het gaat om camerabeveiliging. Er is voor ieder iets wils, voor elk budget!